Οι ερευνητές επιστήμονες αγαπάνε Bob Dylanbob-dylan-6Μια ομάδα επιστημόνων παραδέχονται ότι εδώ και 17 χρόνια χρησιμοποιούν στίχους του διάσημου τραγουδιστή στις επίσημες δημοσιεύσεις τους. Αυτός που θα καταφέρει να χρησιμοποιήσει τους περισσότερους κερδίζει ένα δωρεάν γεύμα.

Η ιστορία, όπως αναφέρει η Washington Post,  ξεκίνησε πριν από 17 χρόνια όταν οι ερευνητές John Ludberg και Eddie Weitzberg δημοσίευσαν μια έρευνα για το Karonlinska Institute με τίτλο «Nitric Oxide and inflammation: The answer is blowing in the wind».

Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησαν μια παράδοση προσπαθώντας να ενσωματώσουν τους στίχους του Bob Dylan σε οτιδήποτε έγγραφαν, είτε αυτά ήταν θέματα, είτε αναλύσεις και κριτικές για την δουλειά άλλων, editorials και βιβλιοπροτάσεις. Σύντομα όμως βρέθηκαν και ανταγωνιστές αφού πάλι το Karilinska Institute δημοσίευσε το επιστημονικό έγγραφο δυο άλλων επιστημόνων με την ονομασία «Blood on the tracks: a simple twist of fate» ενώ σε λίγους μήνες εμφανίστηκαν και άλλοι ανεξάρτητοι ερευνητές.

Ο Eddie Weitzberg παραδέχεται τώρα ότι υπάρχει ένα τρέχον στοίχημα μεταξύ των ερευνητών. Όποιος καταφέρει να ενσωματώσει τους περισσότερους στίχους του Dylan σε ένα επιστημονικό δημοσίευμα σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ απολαμβάνει ένα γεύμα δωρεάν.

Ο Weizberg ανέφερε ότι «θα προτιμούσα να γίνω διάσημος εξαιτίας του επιστημονικού μου έργου και όχι για τις αναφορές μου στα τραγούδια του Dylan, αλλά η αλήθεια είναι ότι το διασκεδάζω».

Πηγή: http://www.thepressproject.gr/article/67232/Oi-ereunites-epistimones-agapane-Bob-Dylan
Σχολιάστε