Κάλεσμα της Βολιβίας σε κατάργηση του καπιταλισμούmorales1446628255Με τη θέση ότι ο καπιταλισμός οδηγεί την ανθρωπότητα στον δρόμο της καταστροφής και του θανάτου, προσήλθε η αντιπροσωπεία της βολιβιανής κυβέρνησης στη Σύσκεψη για το Κλίμα στα Ηνωμένα Έθνη. Πρότεινε μάλιστα την κατάργηση του καπιταλισμού, σε παγκόσμια κλίμακα, προκειμένου να διασωθεί ο πλανήτης για τις επόμενες γενεές.

Από το 2013, έχει ξεκινήσει προεργασία της συζήτησης ενόψει των αποφάσεων τον επόμενο μήνα στη Σύνοδο του Παρισιού.

Οι χώρες της Δύσης, οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβερών χημικών ενώσεων για το κλίμα, καλούνται να συμφωνήσουν σε σχέδιο, το οποίο θα ακολουθήσουν η κάθε μία ξεχωριστά. Από τις 196 χώρες, οι 150 έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.

«Οδηγούν σε θάνατο τη Μητέρα Γη»

Η άποψη της Βολιβίας ήταν η πιο ριζοσπαστική: «Πρόκειται για σύστημα που προωθεί τον καταναλωτισμό, τον πόλεμο και την εμπορευματοποίηση», υποηράμμισαν οι αντιπρόσωποι της Βολιβίας, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούν στον θάνατο τη Μητέρα Γη και την ανθρωπότητα.

«Στο στάδιο που βρισκόμαστε, η μόνιμη λύση για την κλιματική κρίση, είναι η καταστροφή του καπιταλισμού» κατέληξαν στην τοποθέτηση τους.

http://www.thepressproject.gr/
Σχολιάστε