Τρεις νέες αποφάσεις αδειοδότησης ιχθυοτροφείων στο Σαρωνικό στο ΠΕ.Σ.Υ της Πέμπτης 6 ΙουλίουΤρεις ακόμα περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις ιχθυοτροφείων στον Σαρωνικό συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο την ερχόμενη βδομάδα. Πρόκειται για μια επέκταση ιχθυοτροφείου στα Διαπόρια της Αίγινας, μια επέκταση στο Στενό Μεθάνων και μια μετατόπιση δεύτερης μονάδας επίσης στο Στενό Μεθάνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής για τις τρεις αυτές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι θετική και θετική αναμένεται να είναι επίσης και η πολιτική εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής.

Από την άλλη, δεν είναι καταγεγραμμένη κάποια επίσημη αντίθεση των Δήμων Αίγινας και Τροιζηνίας  – Μεθανων αναφορικά με το θέμα της ανάπτυξης ιχθυοτροφείων (μέχρι στιγμής μόνο οι Δήμοι Πόρου και Σαλαμίνας αντιδρούν) και όλα δείχνουν ότι το ΠΕ.ΣΥ. θα ψηφίσει θετικές γνωμοδοτήσεις για την 10ετή αδειοδότηση των επίμαχων δραστηριοτήτων.

http://www.patt.gov.gr/site/attachments/article/23785/Πρόσκληση%2022η%2006-07-2017%20(1).pdf
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Οι αποστάσεις και οι προδιαγραφές φαίνεται να τηρούνται. Η περιοχή δεν έχει κοντά ανθρώπινη δραστηριότητα σχετική με την θάλασσα.
    Οι αντιδράσεις δεν φαίνεται να έχουν να κάνουν με την ουσία του θέματος.

Σχολιάστε