Στη θάλασσα και πάλι τα λύματα του ΒιολογικούΓια μια ακόμη νύχτα τα λύματα του δικτύου του Βιολογικού Καθαρισμού Πόρου – Γαλατά χύνονταν επί ώρες στη θάλασσα και στους δρόμους του Πόρου, αυτή τη φορά στο Μεγάλο Νεώριο και στον Ρώσικο Ναύσταθμο.
Το πρωί αγανακτισμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν το συμβάν στο Λιμεναρχείο Πόρου και εν συνεχεία πήγαν στο Δημαρχείο, όπου βρήκαν τον Δήμαρχο, Δ. Στρατηγό, και του διαμαρτυρήθηκαν σε πολύ έντονους τόνους.
Στο μεταξύ, οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Γιάννης Δημητριάδης και Δημήτρης Πάνου, με μηνυτήρια αναφορά τους (δείτε την εδώ), ζητούν από το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία την κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, αφού η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί αξιόποινη πράξη που υπάγεται στις σχετικές διατάξεις.
Ωστόσο, καμία από τις δύο αρχές δεν έχει βεβαιώσει μέχρι στιγμής αρμοδίως τη ρύπανση, ενώ ο εισαγγελέας υπηρεσίας φέρεται να υπέδειξε να μην κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν το θέμα θα παραπεμφθεί και πάλι (όπως είχε γίνει και σε αντίστοιχη περίπτωση το Νοέμβριο) στην αρμόδια υπηρεσία υγειονομικών ελέγχων της Περιφέρειας, η οποία θα εμφανιστεί μετά από κανά δυο βδομάδες (δηλαδή όταν η ρύπανση δεν θα είναι πλέον εμφανής) για να κάνει αυτοψία, στην οποία θα λέει βέβαια ότι δεν παρατηρείται ρύπανση. Η δημοτική αρχή, από τη μεριά της, μόλις πριν δύο βδομάδες, απέρριψε για τέταρτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση των παρατάξεων της μειοψηφίας για συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΒΙΟΚΑ, με το αιτιολογικό (δια στόματος κ. Στρατηγού) ότι «δεν υπάρχει λόγος βιασύνης». Με λίγα λόγια, δεν φαίνεται ορατή στον ορίζοντα καμία ελπίδα επίλυσης του προβλήματος, αφού το όλο πρόβλημα επισήμως βρίσκεται μόνο στην φαντασία των καταγγελλόντων και των μέσων ενημέρωσης που κάνουν το σχετικό ρεπορτάζ. Δείτε εδώ σημερινή ανάρτηση του skai.gr.
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Sue Wickes says:

    Where are we going to swim this summer? Do we want the tourists or don’t we? The sea in Neorion has been badly polluted since last autumn. Why is nobody doing anything about it? This morning they were washing all the sewage off the road onto the beach at Neorion!!!!!!!!!

  2. Οι περισσότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι γεμάτες από τα βρωμόνερα των αποχετεύσεων.

  3. έχουμε έναν παράδεισο που κάνουμε τα πάντα για να γίνει κόλαση.

  4. Δυστυχώς αυτό το φαινόμενο να καταλήγουν λύματα του Βιολογικού στη θάλασσα έχει παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σχολιάστε