Ρύπανση από πετρελαιοκηλίδα στον ΠόροΗ ύπαρξη ρύπανσης από πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου 40 τ.μ. (σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες αρκετές εκατοντάδες μέτρα κι όχι μόνο 40), διαπιστώθηκε σε μολίσκο βόρεια του λιμανιού του Πόρου την Τετάρτη 4 Μαϊου.
Άμεσα ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο καθώς και ο Δήμος Πόρου ενώ προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με το Δήμο προέβη στην καταπολέμηση της ρύπανσης με τη χρήση απορροφητικών υλικών. Παράλληλα έγινε περισυλλογή και απομάκρυνση των πετρελαιοειδών με κατάλληλο όχημα ενώ ελήφθησαν δείγματα της ρύπανσης και έγινε δειγματοληψία σε ελλιμενισμένα πλοία και ύποπτα σημεία στην ξηρά.
Από στελέχη της Λιμενικής Αρχής διενεργήθηκε έλεγχος για τυχόν εντοπισμό νέας ρύπανσης με αρνητικά αποτελέσματα ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της πηγής της.
Ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως η ρύπανση προκλήθηκε από το Κ.Ε Πόρος.
Πηγή: Newsbeast.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mιχαηλ Μωυσιαδης says:

    Και να σκεφτει κανεις πως τα παιοδια μας αθλουντε σε αυτα τα ‘νερα’.Το φιλοτιμο ολων παιρναει ‘ΚΡΙΣΗ” και η υπομονη φτανει στο τελος της.Προς αρμοδιους προυχοντες “Ξηπνηστε” πριν να ειναι αργα!!!!!!!!

  2. Πραγματικά απορώ για τα παρακάτω σχετικά με την ύπαρξη Πετρεκαιοκηλίδας στον Πόρο:
    1, Πως επέτρεψε το Λιμεναρχείο την χρήση Χημικών Διασορπιστικών αφού σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία αυτό δεν επιτρέπειται σε κλειστές Θαλάσσιες περιοχές, όρμους και Λιμάνια
    2. Πως χρησιμοποιήθηκαν μόνον απορροφητικά υλικά αφού οι ειδικοί πολύ καλά γνωρίζουν ότι εφ’ όσον χρησιμοποιηθούν καλώς ή κακώς τα Χημικά Διασκορπιστικά, τα απορροφητικά υλικά δεν είναι αποτελεσματικά και τέλος
    3. Πως μία εξειδικευμένη Εταιρεία Αντιρρύπανσης (Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος ΑΕ) με δύο τεχνικούς της, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα συνιστά τέτοιες μεθόδους?

Σχολιάστε