Π.Σ. Αττικής: Αποφάσεις για… τις εντυπώσεις – συνεχίζει να εγκρίνει ΜΠΕ ιχθυοτροφείωνΦούμαρα η Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για αναστολή του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στην επικράτειά της.

Ή οι αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Αττικής δεν σέβονται τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, ή το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής λαμβάνει ορισμένες αποφάσεις για να κοροϊδεύει τους πολίτες και εν συνεχεία δεν τις εφαρμόζει. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι στη συνεδρίαση του ΠΣ της 21.6 2012 έρχεται και πάλι προς έγκριση Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ιχθυοτροφείου, αυτή τη φορά στις νησίδες Διαπόρια, με θετική εισήγηση από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Μάλιστα, όπως αναφέρει στην εισήγησή της, η εν λόγω υπηρεσία «λαμβάνει υπόψη» την υπ’ αριθμ.48 /2012 Απόφαση του ΠΣ για αναστολή του Χωροταξικού των Ιχθυοκαλλιεργειών στην Περιφέρεια Αττικής. Παρότι όμως, η Απόφαση 48/2012 υπαγορεύει την απόρριψή της Μελέτης, η εισήγηση της υπηρεσίας καταλήγει να είναι θετική.

Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στις 15.5.2012, εκτός από την εν λόγω Διεύθυνση, ακόμα και το ίδιο το ΠΣ καταπάτησε την απόφασή του, αφού δεν απέρριψε ως όφειλε το αίτημα έγκρισης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ιχθυοτροφείου στη Λιγέα της Αίγινας, αλλά ανέβαλε την απόφασή του. Ωστόσο στις περιπτώσεις αυτές, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης μέχρι σήμερα, με βάση το Νόμο, αποδέχονταν ως θετική τη γνώμη του οργάνου που δεν απαντούσε εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας. Επομένως, όσο το ΠΣ λαμβάνει αποφάσεις περί αναβολής τέτοιων αποφάσεων, στην πράξη είναι σαν να εκδίδει σύμφωνη γνώμη.
Πρόσκληση 18η 21-6-2012
ΘΕΜΑ 5 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΜΠΕ IXTHYOPARAGWGIKH
ΘΕΜΑ 5 EISHGHSH_ IXTHYOPARAGWGIKH EPE
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Πάνος Θεοχάρης says:

    Και αν υπήρχε ΠΟΑΥ με σαφείς όρια παραγωγής και συμμετοχή των τοπικών αρχών στην ΠΟΑΥ, τότε κανένα άγνωστο συμβούλιο δεν θα έπαιρνε αποφάσεις για τον τόπο μας.

    Να θυμίσω στους αναγνώστες, ότι όσο δεν υπάρχουν ακόμα ΠΟΑΥ, απλά ο εκάστοτε Περιφερειάρχης μπορεί να δίνει νέες άδειες όπου (σχεδόν) θέλει, κατά το δοκούν, χωρίς καμία τοπική κοινωνία να έχει όχι απλά την παραμικρή συμμετοχή στις αποφάσεις, αλλά ούτε και έλεγχο στις συνθήκες λειτουργίας.

Σχολιάστε