Κονδύλι για τα “μονοπάτια του Λεμονοδάσους”Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αποφάσισε την ένταξη της πράξης «Ανάδειξη μονοπατιών Λεμονοδάσους του Πόρου» συνολικού ποσού 348.090 ευρώ στο πλαίσιο του Μέτρου 323 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.»
Το έργο προβλέπει την ανάπλαση των μονοπατιών εντός της περιοχής του Λεμονοδάσους και πάνω από τον κεντρικό δρόμο Γαλατά Ερμιόνης, σε συνολικό μήκος 610 μ. περίπου. Πιοσυγκεκριμένα η κατασκευή αφορά:
Α. Τον κεντρικό τσιμεντοστρωμένο δρόμο από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ, με κυκλοφορία τροχοφόρων οχημάτων, μήκους 188 μ.
Β. Το στενό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ και βόρεια έως τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο προς το κέντρο «Καρδάση».
Γ. Μονοπάτι μήκους 332 μ. εντός του πυρήνα του Λεμονοδάσους από προσβάσιμο από τροχοφόρα σημείο του δρόμου Α και μέχρι τον ανατολικά ευρισκόμενο έτεροτσιμεντοστρωμένο δρόμο.
Η επιφάνεια του τμήματος Α προτείνεται να επιστρωθεί με σταμπωτό μπετόν σε πάχος 15 εκ. περίπου και οπλισμένο με δομικό πλέγμα, ενώ για τα τμήματα Β και Γ προτείνεται επίστρωση με κροκαλόστρωτο ή χοντρό βοτσαλόστρωτο.
Το έργο προβλέπει επίσης την τοποθέτηση 10 κάδων απορριμμάτων και 27 φωτιστικών, την κατασκευή 2 χτιστών καθιστικών με επικάλυψη ξύλινων δοκών και την κατά τμήματα κάλυψη, με φρεάτια επίσκεψης, (στο τμήμα Γ) του υφιστάμενου ανοικτού αρδευτικού καναλιού.
Διαβάστε την απόφαση
Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης says:

  Διάβασα το παραπάνω ρεπορτάζ και ξαφνιάστηκα ευχάριστα, μακάρι το λεμονοδάσος να ξαναγίνει αξιοθέατο και οι κάτοικοι του τόπου να υπερηφανεύονται γιαυτό.

  ταπεινά θα πρότεινα η αρχή του τόπου να καλέσει : 1) -τους αρχιτέκτονες μηχανικούς της περιοχής και να τους αναθέσει το σχεδιασμό του έργου-αφιλοκερδώς!!!!. 2) -τους εργολάβους που συνήθως αναλαμβάνουν τα δημόσια έργα να εκτελέσουν το έργο σε πολύ χαμηλή τιμή, θα βρουν τον τρόπο… 3) -τους επιχειρηματίες του τόπου να προτείνουν ιδέες για την αξιοποίηση του έργου κ.τ.λ.
  Με αυτή τη λογική θα διατεθούν περισσότερα χρήματα στην κατασκευή, και πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες θα μπορέσουν να προσφέρουν με κίνητρο την αγάπη για τον τόπο κι όχι το οικονομικό!

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Για το 1 και το 2 δεν το πιστεύω να γίνει… τουλάχιστον άλλα δείγματα γραφής έχουν δείξει αυτοί που θα ανακατευτούν. Το 3ο μπορεί και να γίνει, αλλά δεν θα έχει κανένα νόημα αν το έργο δεν γίνει σωστά και φυσικά αν πρεσβεύσει η λογική του μπετού για το κέρδος.

 3. Τάσος Γκούμας says:

  Μετά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του Δήμου μας με την κατασκευή του τοιχείου του αίσχους που κατέστρεψε ανεπίστρεπτα την ωραιότερη και ιστορικότερη παραλία, αυτήν της Αρτίμου, και το έργο ηλεκτροφωτισμού της Αρτίμου που μετέτρεψε ένα ήρεμο και εξοχικό από πλευράς φωτισμού δρόμο σε Εθνική οδό, ο Δήμος επιχειρεί και το τρίτο μη αναστρέψιμο καταστροφικό έργο στην καρδιά του Λεμονοδάσους.
  Να αποχαιρετίσουμε το Λεμονοδάσος.

 4. Μ.Μ.ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ says:

  ρε παιδια δεν το αφηνουμε ησυχο μεσα στην στην τελειωτητα της απλωτητας και του φυσικου καλους που το περικλειει.
  Αν οχι πρεπει να ειστε πολυ προσεκτικοι για να μην γελανε και τα μονοπατια στο τελος…………….

 5. Τάσος Γκούμας says:

  Κε Σουλιώτη, είμαι βέβαιος ότι το Δημοτικό συμβούλιο Πόρου θα απορρίψει ομοφώνως και πανηγυρικώς την τσιμεντοποίηση του Λεμονοδάσους, όπως δημοσίως δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Πόρου στην βραδυά για το Λεμονοδάσος που οργανώθηκε από τον σύλλογο γυναικών Πόρου ”Ποριώτισσα” φέτος στο ”Συγγρού”.

 6. Γιάννης Γκούμας says:

  Ερώτηση κρίσεως: τώρα που το ξαναδιαβάζω, αναφέρεται ότι θα ρίξουν τσιμέντο στον δρόμο που έχει ήδη τσιμέντο.
  Έχω περάσει πάρα πολλές φορές από εκεί με όλους τους πιθανούς τρόπους,πεζός, με ποδήλατο, με μηχανάκι και αυτοκίνητο. Ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
  Μήπως τα λευτά που εγκρίθηκαν θα πάνε για ένα άχρηστο έργο με τον γνωστό σε όλους τρόπο που γίνονται τα περισσότερα έργα;

 7. Γιάννης Δημητριάδης says:

  Αγαπητοί φίλοι,

  πριν λίγο εκδόθηκε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη, 14.11.2012 και ώρα 14.00. Δεύτερο θέμα είναι η “αποδοχή” της χρηματοδότησης της εν λόγω μελέτης. Κατά την άποψή μου, πρόκειται πράγματι για μελέτη τσιμεντοποίησης του Λεμονοδάσους και θα ήταν καταστροφικό να εφαρμοστεί απλώς και μόνο επειδή εγκρίθηκαν τα χρήματα για την υλοποίησή της.
  Η αίσθηση που έχω όμως -και μακάρι να κάνω λάθος- είναι ότι η δημοτική αρχή πρόκειται να την εγκρίνει (ήδη το έχει κάνει σε πρώτη φάση). Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία όλων των ενδιαφερομένων στη συνεδρίαση είναι επιβεβλημένη και ελπίζω να καταφέρετε να δώσετε το παρών.

  Γιάννης Δημητριάδης,
  επικεφαλής παράταξης μείζονος μειοψηφίας Δήμου Πόρου

 8. sapounakis says:

  εκτος απο ενα αποχιακο ξεχορταριασμα δεν χρειαζεται τιποτε αλλο. τα αλλα ειναι τριχες για να πεσουν μιζες. ετσι και αλλιως οσοι πανε στο λεμονοδασος πανε και το χαιρονται ετσι χρειαζεται ο πεζοπορος τσιμεντο και παγκακια; τα ιδια θελανε να κανουνε και στον πορο στα ποδηλατικα μονοπατια…
  ας χρησιμοποιησουν το κονδυλι για να μαζευουν τα σκουπιδια αυτο θα αναδειξει το μερος που τεινει σε χωματερη…

  (ασε που οι τσιμεντοστρωσεις και τα παγκακια θελουν συντηρηση για να μην αναδυκνυουν την αδιαφορια μας οταν φθαρουν)

Σχολιάστε