Ημερίδα για τις επιπτώσεις των ιχθυοκαλλιεργειών στο ΣαρωνικόΜια ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Ιχθυοκαλλιέργειες στον Σαρωνικό: Οι επιπτώσεις» θα πραγματοποιηθεί στην Αίγινα την Κυριακή 8 Ιανουαρίου στις 12μμ στο ξενοδοχείο «Δανάη». Την ημερίδα διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αίγινας κατά των Ιχθυοκαλλιεργειών και συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Νέα Εποχή» Κώστας Ντρής.
Όπως προκύπτει από τις κινήσεις των κατοίκων, οι Αιγινήτες ανησυχούν ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας στο Σαρωνικό και παρά το γεγονός ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάπτυξη του κλάδου στο νησί τους, καλούν τους δημότες να βρίσκονται σε εγρήγορση προκείμενου να αποφύγουν τις ιστορίες της Σαλαμίνας, του Πόρου και της Τροιζηνίας.
Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα για τη συνέχεια του αγώνα κατά των υδατοκαλλιεργειών στα νερά του Σαρωνικού.
Στη Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Αίγινας συμμετέχουν:
Σωματείο Επαγγελματιών Αλιέων <<ο Άγιος Νεκτάριος>>
Τοπική Κοινότητα Πέρδικας
Ένωση Επαγγελματιών – Εμπόρων – Βιοτεχνών Αίγινας
Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Αίγινας
Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων <<ο Άγιος Νικόλαος>>
Επαγγελματική Ένωση Πέρδικας
Συλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας
Εξωραϊστικός Συλλόγος Πέρδικας
Περιβαλλοντικός Συλλόγος <<ο Άγιος Λεόντιος>>
Πολιτική Οργάνωση “Σπίθα” Αίγινας
Εφημερίδα “Νέα Εποχή”
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος Θεοχάρης says:

  Κάθε προσπάθεια ενημέρωσεις των απλών πολιτών είναι καταρχάς αξιέπαινη.

  Πλην όμως θα πρέπει να φροντίζουν οι διοργανωτές να μην τα λένε μεταξύ τους, αλλά να κοιτάνε να παρουσιάζουν αντικειμενικά ένα θέμα, με φωνές από κάθε πλευρά, με απόψεις τεκμηριωμένες από επιστήμονες.

  Στην συγκεκριμένη εκδήλωση μετά λύπης βλέπω μόνο έναν (1) βιολόγο, που θα μιλήσει μόνο για 15′, και μάλιστα που ο οποίος ανήκει σε περιβαλλοντολογική οργάνωση….

  Ενημέρωση με απόψεις δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, πολιτικών παραγόντων, βουλευτών και πολιτικών οργανώσεων, κάθε άλλο παρά αντικειμενικές και φερέγγυες μπορούν να είναι.

  Ευτυχώς που θα διαρκέσει η κατήχηση μόνο 2 ώρες….

Σχολιάστε