Εθελοντές φύτεψαν δενδράκια στην παραλία της ΚαλλονήςkalloniΗ παραλία και το λιμάνι της Καλλονής Τροιζηνίας, θυμίζει τοπίο από κινηματογραφική ταινία. Είναι μια αδιαμόρφωτη εγκαταλειμμένη παραλία στην όποια καταλήγουν τρία ποτάμια, που συνήθως τον χειμώνα χωρίζουν την παραλία στα δύο ή στα τρία.

Το γεγονός ότι η παραλία της Καλλονής είναι εμπορικά αναξιοποίητη, δεν την καθιστά λιγότερο όμορφη και γραφική από τις υπόλοιπες παραλίες και λιμάνια της περιοχής.

Μια κίνηση εθελοντών, έρχεται να μας υπενθυμίσει, ότι η θέληση των πολιτών μπορεί να αφήσει για παρακαταθήκη, σημαντικές εικαστικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις.

Προσφάτως, τα μέλη της Πολιτιστικής Κίνησης Καλλονής, πραγματοποίησαν δενδροφύτευση στην όμορφη παραλία του χωριού τους.

Η συγκεκριμένη φύτευση προτάθηκε το φετινό καλοκαίρι από το προεδρείο του συλλόγου.

Τα φυτά παραχωρήθηκαν από τρία διαφορετικά φυτώρια της περιοχής  καθώς επίσης και από φυτώρια της Αθήνας. Η παραχώρηση των φυτών έγινε δωρεάν χωρίς καμία απαίτηση από τους παραγωγούς φυτωριούχους.

Ζητήθηκε από διάφορους χωματουργούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να προσφέρουν κηπευτικό χώμα για την φύτευση των φυτών. Τελικά ένας εξ αυτών δέχτηκε να μεταφέρει κηπευτικό χώμα στην παραλία για την φύτευση επίσης δωρεάν.

Ο Σύλλογος ζήτησε την άδεια από το Δήμο Τροιζηνίας και ο Δήμος έδωσε προφορική άδεια και παραχώρησε το σκαπτικό μηχάνημα.

Εργοστάσιο ξυλείας να παραχωρήσει πάσσαλους για την στήριξη των δέντρων με πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Εργοστάσιο πλαστικών παραχώρησε ζαρντινιέρες δωρεάν για την τοποθέτηση φυτών σε διάφορες άλλες εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Η φύτευση πραγματοποιήθηκε πριν από δεκαπέντε περίπου ημέρες με την συμμετοχή τριών ατόμων του συλλόγου. Κατά την διάρκεια της φύτευσης αρκετοί κάτοικοι της παραλίας ήρθαν και βοήθησαν και υποσχέθηκαν ότι θα αναλάβουν το πότισμα των φυτών. Υπήρχαν ωστόσο και αρνητικές απόψεις.

Άλλη ομάδα του συλλόγου έχει αναλάβει πλέον την ευθύνη για την άρδευση των φυτών και έχουν ήδη πραγματοποιήσει τρεις. Απομένει μόνο η υποστύλωση των δέντρων που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Παρόλα αυτά κάποιοι κάτοικοι έχουν ήδη φροντίσει και έχουν τοποθετήσει πασσάλους σε δέντρα που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους αυτούς που συνέβαλαν σε αυτή τη δράση.
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιώτα Πλιάκου says:

  Μπράβο κι απο μένα! Μια μικρή κίνηση, ενδιαφέροντος στη φύση, να έκανε ο καθένας μας, όλα θα ήταν καλύτερα!
  Αισιόδοξη δραστηριότητα! Μπράβο σας!

 2. STAMATINA says:

  μπραβοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 3. STAMATINA says:

  ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΑΒΟ

Σχολιάστε