Δήμος Πόρου: Υπενθύμιση εν όψει της έναρξης της Αντιπυρικής Περιόδου


φωτό: Κώστας Κάππας

φωτό: Κώστας Κάππας

Ο Δήμος Πόρου υπενθυμίζει ότι, εν όψει της Αντιπυρικής Περιόδου από την 1η Μαΐου έως την 31η Οκτωβρίου 2016 και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική διάταξη (ΦΕΚ 1346/25.4.2012 τεύχος Β’), ισχύουν τα εξής:

«Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην Αποψίλωση αυτών, από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στην λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτιών και την μείωση του κινδύνου, από πυρκαγιά».

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει έως το τέλος της τρέχουσας βδομάδας, να ολοκληρώσουν κάθε εργασία καθαρισμού των οικοπέδων τους, για να μην υποστούν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25.4.2012) Πυροσβεστική Διάταξη και το Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ. 26.

Ο Δήμος Πόρου προσβλέπει στην συνεργασία όλων των κατοίκων και ιδιοκτητών προς όφελος της καθαριότητας και της αντιπυρικής θωράκισης του Δήμου μας.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Στελιος Δ. says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ,
  ΧΑΡΗΚΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΣ ΑΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ .
  ΣΤΟ ΑΣΚΕΛΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΚΡΕΜΙΛΕΣ , ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ ΠΟΤΕ .
  ΕΙΝΑΙ ΠΕΥΚΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗ ΞΕΡΗΣ ΠΕΥΚΟΒΕΛΟΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 50-60 ΠΟΝΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΥΣΙ , ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΙΛΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΟΥΝΤΩΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ.
  ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

 2. Στέλιος Δ. says:

  Τελικά ,

  πόσοι καθάρισαν τα οικόπεδα τους και πόσοι
  υπέστησαν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην υπ’ αριθμ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25.4.2012) Πυροσβεστική Διάταξη και το Ν. 3852/2010, άρθρο 94 παρ. 26 ?
  Ρητορικη ερώτηση στο δευτερο σκέλος της , το ίδιο ρητορική
  και η απαντηση της ” ΚΑΝΕΙΣ ” !!!
  Αντε του χρόνου και πάλι . Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του .

Σχολιάστε