Αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών στο ΣτΕH Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Φορέων Περιοχών που θίγονται από την Ανάπτυξη Υδατοκαλλιέργειας, εξέδωσε εχθές 6/12, το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

Αναβλήθηκε και πάλι η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης κατά του Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών, που είχε προσδιοριστεί για τις 5.12.2012. Λόγος αναβολής είναι ότι η Διοίκηση δεν έχει αποστείλει στο δικαστήριο τις απόψεις της επί του θέματος. Και γιατί να το κάνει άλλωστε, αφού όσο καθυστερεί με τον τρόπο αυτό την εκδίκαση της υπόθεσης, δημιουργεί τετελεσμένα, εκδίδοντας κατ΄ εφαρμογήν του Χωροταξικού δεκάδες διοικητικές πράξεις υπερεπέκτασης και αύξησης δυναμικότητας ιχθυοτροφείων σε όλη την Ελλάδα και θεσμοθετώντας την πρώτη βιομηχανική ζώνη αποκλειστικής ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ), στο Νότιο και Βόρειο Ευβοϊκό Κόλπο και το Δίαυλο των Ωρεών.

Θυμίζουμε τι έχει συμβεί: (α) οι εταιρίες ιχθυοκαλλιέργειας έφτιαξαν ένα bussiness plan, με το οποίο χάρισαν στον εαυτό τους όλο τον ελληνικό παράκτιο χώρο, (β) εφτά Υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου θεσμοθέτησαν στις 4.11.2011 με «διαδικασίες – μαϊμού» το bussiness plan αυτό ως το μοναδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του ελληνικού παράκτιου χώρου και (γ) 111 θιγόμενοι φορείς (ανάμεσα στους οποίους 21 Δήμοι, η ΚΕΔΕ, η Συνομοσπονδία Αλιέων κ.α.) προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την ακύρωση της σκανδαλώδους Απόφασης. Λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, η δικάσιμος αρχικά προσδιορίστηκε για τις 2.5.2012, αλλά εν συνεχεία αναβλήθηκε για τις 5.12.2012. Κατά τα λοιπά, για την έλλειψη επενδύσεων στην Ελλάδα, φταίνε οι φορείς που προσπαθούν να περισώσουν τη νομιμότητα και το περιβάλλον… Νέα δικάσιμος ορίστηκε η 3η Απριλίου 2013.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.syntonistikiepitropi.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Από πότε μια παρανομία αν ολοκληρωθεί δημιουργεί τετελεσμένο; Αν βγει απόφαση ότι κάτι είναι παράτυπο, μπορούν να πληρώνουν πρόστιμα μέχρι να συμμορφωθούν οι παρατυπούντες. Εντάξυ γενικά δεν τηρούνται πολλοί νόμοι και πρώτος πρώτος ο υπουργός μας δεν επιβάλλει να τηρούνται, (επίσημα δεν ξέρω γιατί – όλοι μπορούμε να κάνουμε εικασίες όμως).
    Αλλά να ξέρουμε ότι αυτά ψηφίσαμε να γίνονται και τώρα τα λουζόμαστε. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά θα ξέρουμε: πολλές φορές ψεύτης, όλες τις φορές ψεύτης λέει το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο.
    Έτσι και οι βουλευτές μας: πολλές φορές μας είπαν ψέμματα;… Ε, δεν θα αλλάξουν τώρα. Μπορούμε να αλλάξουμε εμείς όμως βουλευτές.

Σχολιάστε