Όχι πάλι…ΦΩΤΙΑ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ! – Πλούσιο Φωτορεπορτάζ
Τις εφιαλτικές στιγμές που ζήσαμε το καλοκαίρι του 2007, ξαναζήσαμε σήμερα, ευτυχώς με διαφορετική κατάληξη, αφού η φωτιά που έπιασε στα καμένα του ’07, στο Μικρό Νεώριο κατασβήστηκε πολύ γρήγορα χωρίς να προκαλέσει τη θλίψη του παρελθόντος.
Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στις 16.30 από βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ, που προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε όλο το Νεώριο.
Video by Billkolok
Αμέσως κατέφθασαν στην περιοχή υδροφόρες του Δήμου και δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού που απέκλεισαν και απαγόρευσαν την κυκλοφορία προς το Νεώριο.
Ωστόσο, δεν έγινε το ίδιο από την άλλη πλευρά με αποτέλεσμα, αργότερα, να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία, όταν κατέφθασαν τα οχήματα της πυροσβεστικής που προσπαθούσαν να κάνουν μανούβρες για να πλησιάσουν τη φωτιά.
Αν και η κινητοποίηση ήταν άμεσή, μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο συντονισμός της επιχείρησης ήταν προβληματικός. Τα 4 Καναντέρ και τα 2 ρώσικα Σκόρπιον που συμμετείχαν στην κατάσβεση, έφθασαν στον Πόρο μία ώρα μετά το συναγερμό. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Κλιμάκιο Τροιζήνας, έφθαναν στον Πόρο μέχρι και τις 6 το απόγευμα.
Ευτυχώς όλο το απόγευμα δεν φυσούσε και η φωτιά λίγες ώρες αργότερα ήταν υπο πλήρη έλεγχο.
Όμως ο προβληματισμός είναι μεγάλος και τα ερωτήματα το θέμα πρόληψης και προστασίας του δάσους, πολλά.
Θα επανέλθουμε…
Φωτογραφίες: Μπάμπης Κανατσίδης
Σχολιάστε