Όλοι στην εθελοντική δράση καθαριότητας στις 14 & 19 ΙουλίουΕθελοντική Δράση καθαριότητας επιλεγμένων ακτών και δασικών δρόμων του Δήμου Πόρου θα διεξαχθεί τη Πέμπτη 14 Ιουλίου & τη Τρίτη 19 Ιουλίου. Η Δράση είχε προταθεί από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Πόρου στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και την ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ με την υπ. 95 απόφαση του. Στην δράση θα συμμετάσχει το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, οι Εθελοντές Πυροσβέστες Πόρου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «η Ποριώτισσα», ο Επαγγελματικός και Εμπορικός Σύλλογος Πόρου, ο Σύλλογος Πρωτοβουλία Πόρος, ο Σύλλογος Πολιτών & Καταναλωτών Πόρου και όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει.

Έχουν καθοριστεί 5 περιοχές (3 ακτές και 2 δασικοί δρόμοι) που θα καθαριστούν.

Τη Πέμπτη 14 Ιουλίου Θα υπάρξουν 2 σημεία συνάντησης στα οποία θα γίνει σύντομη ενημέρωση στους συμμετέχοντες και θα δοθούν τα απαραίτητα υλικά (γάντια, σακούλες κλπ). Η πρώτη περιοχή είναι ο Ρώσικος Ναύσταθμος και η δεύτερη περιοχή το εκκλησάκι στη Βρυσούλα πάνω από το Συνοικισμό. Ώρα συνάντησης και για τις δύο περιοχές 8.15 πμ.

Τη Τρίτη 19 Ιουλίου η δράση μεταφέρεται στην Άρτιμο και το Λεμονοδάσος Πόρου. Το σημείο συνάντησης θα είναι η παραλία της Άρτιμου στις 8.30πμ

Ο Δήμος Πόρου θα παράσχει υλική στήριξη με αυτοκίνητα αποκομιδής μικρών και μεγάλων απορριμμάτων, προσωπικό για μετακίνηση μεγάλων συσκευασιών και σκουπιδιών (παλέτες, σκουριασμένα σίδερα κλπ). Προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των συμμετεχόντων θα παρασχεθούν σε όλους τους εθελοντές, γάντια μιας χρήσης για απλά απορρίμματα και γάντια κήπου για μεγαλύτερα.

Ο εθελοντικός καθαρισμός ακτών και δασικών περιοχών είναι μια σημαντική δραστηριότητα των σύγχρονων ΟΤΑ και έχει επιτύχει μέχρι σήμερα την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού πολιτών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το άμεσο όφελος της Δράσης θα είναι η βελτίωση της καθαριότητας περιοχών του νησιού μας. Το έμμεσο αλλά και σημαντικότερο όφελος, θα είναι η δραστηριοποίηση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων στην καθαριότητα και η συνειδητοποίηση της αξίας της ποιότητας ζωής που συμβάλει και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.

Αυτό θα συμβάλλει θετικά στην αλλαγή της νοοτροπίας του μέσου πολίτη πως η καθαριότητα του τόπου μας είναι καθήκον όλων μας και όχι μόνο λίγων υπαλλήλων.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ευχαριστούμε πολύ το Porosnews.gr και τα άλλα ΜΜΕ για την προβολή της Εθελοντικής Δράσης Καθαρισμού Ακτών και Δασικών Δρόμων του νησιού μας. Τη πέμπτη 14 Ιουλίου θα συναντηθούμε σε 2 σημεία στις 8.15 το πρωί:
  1ο σημείο συνάντησης Ο Ρώσικος Ναύσταθμος όπου θα ξεκινήσουμε από το χερσαίο τμήμα (πάνω από τα κτήρια) και θα συνεχίσουμε στο επόμενο λιμανάκι. Εάν υπάρχει χρόνος και αρκετοί εθελοντές θα τελειώσουμε με καθαρισμό των γραφικών όρμων πριν και μετά το “Γερολιμάνι”.
  2ο σημείο συνάντησης είναι το Εκκλησάκι στη Βρυσούλα πάνω από το Συνοικισμό. Θα καθαρίσουμε σε δύο σημεία το δασικό δρόμο που ξεκινάει από εκεί και περνάει πάνω από το Νεώριο και αν υπάρχει χρόνος θα μεταφερθούμε στον Δασικό Δρόμο που ξεκινάει πριν την κατασκήνωση και περνάει ανατολικά από το Ασκέλι.

  ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Να φοράτε άνετα ρούχα (φόρμα ή τζήν), αθλητικά παπούτσια κλειστά και να έχετε καπέλο. Γάντια μιας χρήσεως, σακούλες για τα απορρίματα και δροσερό νερό θα παρέχει ο Δήμος Πόρου.

  Σας περιμένουμε όλους στη προσπάθεια.

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΟΡΟΥ

Σχολιάστε