Μικρής έκτασης φωτιά κοντά στη Βαγιωνιά!Η έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιά στον βόρειο Πόρο, κοντά στην Βαγιωνιά. 2 Αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο βοήθησαν τις χερσαίες δυνάμεις στην κατάσβεση της.

O Δήμος Πόρου, εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:
“Την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 16:45 εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Βαγιωνιά Πόρου (κοντά στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής).
Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως το πυροσβεστικό κλιμάκιο Τροιζήνας, τα 2 πυροσβεστικά οχήματα και οι 3 υδροφόρες του Δήμου Πόρου με εργαζομένους, ενώ το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, Κρανιδίου και Άργους, πεζοπόρο τμήμα της Π.Υ. Τρίπολης, δύο (2) αεροσκάφη και ένα (1) ελικόπτερο.
Τον συντονισμό της επιχείρησης είχαν ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Πελοποννήσου κ. Ψυχογιός και ο Διοικητής της Π.Υ. Ναυπλίου κ. Ξύδης με 40 άνδρες, ενώ καθοριστική για την κατάσβεση υπήρξε η άμεση βοήθεια από αεροσκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή για την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί την ίδια μέρα στην Ύδρα.
Η φωτιά που κατέκαψε 5 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους βλάστησης περιφρουρήθηκε τις επομένες μέρες για την αποτροπή του κινδύνου αναζωπύρωσης από 20 πυροσβέστες με τη συνδρομή του Δήμου Πόρου, ο οποίος και παρείχε σίτιση.
Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους εθελοντές που συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσης και καλεί τους πολίτες που ενδιαφέρονται να διεξάγουν περιπολίες κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και να συμμετάσχουν στις ομάδες πυροπροστασίας να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για την πολιτική προστασία κ. Δημήτριο Μωρόπουλο στον αριθμό: 6943295182
Σχολιάστε