Υπερδιπλασιασμός της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος των γεωτρήσεων-πηγαδιών των αγροτώνwater_diatrisiΓράφει ο Τάσος Γκούμας – 

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και αφορά 2.000 αγρότες η τελευταία εξέλιξη με το χαρτί της ΔΕΗ (Δημόσιας(;;;) Επιχείρησης Ηλεκτρισμού) που λέει εν ολίγοις ότι, όποιος αγρότης (στο έγγραφο τον αποκαλεί ‘’πελάτη’’, όπως π.χ. τον κάτοικο της Εκάλης ή το βιομήχανο που ρυπαίνει ποτάμια), δεν προσκομίσει άδεια χρήσης ύδατος μέχρι το τέλος του Ιούλη 2014 τότε θα του διακόψει το αγροτικό τιμολόγιο που είναι πολύ χαμηλότερο από τα άλλα τιμολόγια και θα τον εντάξει σε κάποια άλλη κατηγορία.

Από την άλλη πλευρά το Υπουργείο Περιβάλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έδωσε προθεσμία υποβολής αιτήσεων για έκδοση ‘’άδειας χρήσης ύδατος’’ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2014!!! Με τον μέχρι τώρα ρυθμό έκδοσης αδειών χρήσης ύδατος μπορεί κανείς να εικάσει ότι η εργασία έκδοσης αδειών μπορεί να τελειώσει σε 2-3 χρόνια.

Άρα η διοίκηση της ΔΕΗ ξέρει πολύ καλά ότι οι νόμιμες άδειες χρήσης ύδατος θα καθυστερήσουν για 2-3 χρόνια ακόμα, με αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας που δεν άρχισε τη δουλειά πριν 20-30 χρόνια, ώστε σήμερα να ελέγχεται η αειφόρος χρήση του αρδευτικού και του πόσιμου νερού.

Ο περιφερειάρχης Πελοπονήσσου Πέτρος Τατούλης ήδη αντέδρασε στέλνοντας έγγραφο στη διοίκηση της ΔΕΗ και στους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ζητώντας την άμεση ανάκλιση του εγγράφου.

 

http://www.arcadiaportal.gr/news/anaklisi-eggrafou-tis-dei-gia-agrotiko-timologio-ardeutikon-egkatastaseon-zitise-o-tatoulis

 

Οι δικοί μας, να δούμε, θα αντιδράσουν;

Το έγγραφο της ΔΕΗ:

dei

 

Προσέχτε και τον τίτλο της κ. Δ/ντριας. «Δ/ντρια Πωλήσεων»!!!

Λέει και «με εκτίμηση». Καλό έ;

Έχει ενδιαφέρον!

Επίσης να σημειώσουμε ότι τα υπογραμμισμένα, στο έγγραφο, χαρτιά Δελτίου Γεωτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων τα έχει ήδη η ΔΕΗ στο φάκελο κάθε ηλεκτροδότησης.

Τα ξαναζητάει όμως! Γιατί;;

Και το ΦΕΚ που δίνει διορία μέχρι τέλος Σεπτ. 2014 για την υποβολή των αιτήσεων για έκδοση άδειας χρήσης νερού:

fek

 

φανταστείτε ένα μοτέρ αντλίας 10-40 ίππων να χρεώνεται με τιμολόγιο οικιακού ρεύματος!!

Και το ερώτημα: Γιατί παραμονές εκλογών η διοίκηση της ΔΕΗ, έθεσε σε εφαρμογή τέτοιο μέτρο που βαρύνει σαφώς την συγκυβέρνηση;

Ελάτε παιδιά, εσείς που είσαστε βασικοί παίχτες, πέστε μας και μας, που δεν ξέρουμε, τι γίνεται;

Και σεις, με τις κομματικές παρωπίδες, τι θα κάνετε;

Τάσος Γκούμας

 

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Πρόσθετη ενημέρωση αντί σχολίου.

  Και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αντιδρά για τη ΔΕΗ.
  Να δούμε τι θα κάνουν τα καλά παιδιά των κομμάτων της συγκυβέρνησης!!

  http://www.paseges.gr/el/news/Asfyktioyn-oi-agrotes-gia-to-timologio-ths-DEH
  Ασφυκτιούν οι αγρότες για το τιμολόγιο της ΔΕΗ
  25.04.2014 | 14:51

  Λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις ασφυκτικές ημερομηνίες, που θέτει η ΔΕΗ, για την προσκόμιση των δικαιολογητικών για τη χορήγηση αγροτικού τιμολογίου, θέτει σε επιστολή του προς τον Υπουργό ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Μάλιστα για το ζήτημα αυτό υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του κ. Αγοραστού και του κ. Τσαυτάρη, έτσι ώστε να υπάρξει σε συνεννόηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και της ΔΕΗ διευκόλυνση της διαδικασίας καθώς ο χρόνος δεν επαρκεί.
  Όπως αναφέρει ο κ. Κ. Αγοραστός στην επιστολή του, βάσει της υπουργικής απόφασης περί Μέτρων Αγροτικού Εξηλεκτρισμού «προβλέπεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του Αγροτικού Τιμολογίου σε μια εγκατάσταση, είναι η υποβολή στη ΔΕΗ του αντίστοιχου Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1), το οποίο εκδίδεται ύστερα από σχετική αίτηση του εκάστοτε ενδιαφερόμενου παραγωγού στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της αρμόδιας Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Υπηρεσίες Εγγείων Βελτιώσεων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων), κατόπιν εγκρίσεως της υπόψη Διεύθυνσης αναφορικά με τη νομιμότητα της υδροληψίας και τον παραγωγικό χαρακτήρα της εκμετάλλευσης.

  Η ΔΕΗ ζητάει από τους αγρότες που είναι κάτοχοι ηλεκτροδοτούμενων υδροληψιών (πομόνες) να επικαιροποιήσουν το δελτίο Νο 1 για να συνεχίσει να παρέχει ρεύμα με βάση το αγροτικό τιμολόγιο. Ωστόσο, όπως τονίζει ο περιφερειάρχης, η διαδικασία αδειοδότησης είναι ακόμα σε εξέλιξη και απαιτούνται 1 έως 2 χρόνια για να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού. Η διεύθυνση πωλήσεων της ΔΕΗ Α.Ε. ενημερώνει τους αγρότες που δεν θα συμμορφωθούν με τη χρονική προθεσμία 31.07.2014, ότι θα προβεί σε διακοπή της χορήγησης του αγροτικού τιμολογίου και η τιμολόγηση θα γίνεται με το κανονικό για την χρήση των εγκαταστάσεων τιμολόγιο. Εξυπακούεται ότι το χρονικό αυτό περιθώριο δεν επαρκεί και το ΥΠΑΑΤ θα πρέπει σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ να διευκολύνουν την διαδικασία, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που έχει επιφέρει τον τελευταίο καιρό,μεγάλη αναστάτωση στον αγροτικό κόσμο.

  Για την ενημέρωση,
  Τάσος Γκούμας.

 2. Ιωάννης Γκούμας says:

  Σχετικά με την αιτίαση της ΔΕΗ ότι οι γεωτρήσεις σαν έργα δεν είναι νόμιμες, η διοίκηση της ΔΕΗ ψεύδεται, διότι το έργο σαν εγκατάσταση είναι εσ’ αεί νόμιμο αν ήταν νόμιμο από την αρχή. Η ανανέωση έχει να κάνει με την άδεια λειτουργίας και μόνο και την άντληση υπόγειων δημοσίων υδάτων.

  Το αγροτικό ρεύμα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιείται σε άλλες αγροτικές δραστηριότητες οι οποίες δεν κρύβονται όταν πάει το προσωπικό της ΔΕΗ και καταγράφει την ένδειξη της κατανάλωσης.

  Για όσους θυμούνται την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ της Πορτογαλίας είχαν 4πλασιάσει το κόστος του ρεύματος εκεί. Ο Φωτόπουλος το είχε πει ότι θα γίνει το ίδιο και σε μας αλλά πέσανε όλοι να τον φάνε, χωρίς να τον στηρίξει κανείς. Μήπως τελικά κάτι βαθύτερο τρέχει με το σύστημα που τον κατηγόρησε σύσσωμο;

  Μας θυμίζει κάτι αυτό; Και στην περίπτωση του Κώστα Σημίτη όλοι τον κατηγορούσαν. Συνήθως όταν κάποιο δημόσιο πρόσωπο έχει κάνει κάτι μεμπτό δεν το έχει κάνει μόνο του προφανώς, οπότε κάποιοι το καλύπτουν. Αν λοιπόν δεν τον καλύπτει κανείς, μάλλον κάτι καλό πήγε να κάνει και τον φάγανε.

  Και τον Χριστό έτσι δεν τον φάγανε; Ποιος είχε βγει να τον στηρίξει δημόσια;

Σχολιάστε