Τριήμερη εκδρομή Περιβαλλοντικής Οργάνωσης τον Σεπτέμβριο στον ΠόροΗ Μόνιμη Έκθεση «Κοχύλια και Θάλασσα», δωρεά του Γιώργου και της Χέλγκα Κανελλάκη, μελών της «Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης» (ΕΕΠΦ), είναι το κίνητρο της τριήμερης εκδρομής που θα πραγματοποιήσει στον Πόρο, η ΕΕΠΦ, από την Παρασκευή 14 μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.
Η ΕΕΠΦ είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1951 και λειτουργεί ως μη- κερδοσκοπικό σωματείο.
Μέχρι σήμερα, έχει συντελέσει στη δημιουργία των περισσοτέρων Εθνικών Δρυμών, των υγροτόπων διεθνούς σημασίας Ramsar και πολλών άλλων προστατευομένων περιοχών. Πρωτοστάτησε επίσης στις προσπάθειες προστασίας απειλούμενων ειδών.
Για να επιτελέσει την αποστολή της, η ΕΕΠΦ βασίζεται σε εκτεταμένο δίκτυο εθελοντών και σε συνδρομές και δωρεές μελών, χορηγίες ιδρυμάτων και επιχειρήσεων και, για συγκεκριμένα προγράμματα προστασίας της Φύσης, σε κρατική και διακρατική οικονομική ενίσχυση.
Η ΕΕΠΦ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) και το Centre Naturopa του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είναι επίσης μέλος σημαντικών διεθνών περιβαλλοντικών οργανισμών: IUCN, EEB, ECNC, EUCC και άλλων. Συνεργάζεται στενά με άλλες Ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς του Δημοσίου.
Για το έργο της έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Ford.

Πηγή: www.eepf.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Άρις Αντάνης says:

  Εκ μέρους όλων των α π λ ώ ν συμπολιτών μας και των φίλων μας και όσων αγαπούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και νοιάζονται γι αυτήν, με α ν ι δ ι ο τ έ λ ε ι α , επιθυμώ να εκφράσω προς τους αξιότιμους Γιώργο και Χέλγκα Κανελλάκη, την ευγνωμοσύνη μας και τα συγχαρητήριά μας.
  Τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και οράματα, για τη συνέχιση του πραγματικά σπουδαίου έργου τους.
  Με όλη μας την εκτίμηση και την αγάπη,
  Αρισ.Παν.Αντάνης &
  Μάριλυν Αρ.Αντάνη
  (Δημότες Πόρου)

Σχολιάστε