Τεχνητή… λίμνη περιττωμάτων στο ΡώσικοΜια απίστευτη εικόνα αντιμετωπίσαμε στο Ρώσικο Ναύσταθμο Πόρου το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου. Από τον λόφο βορείως του Ρώσικου Ναυστάθμου, ο «συνήθης» σπασμένος αγωγός αδειάζει τα λήμματα σε μια… τεχνητή λίμνη, από κάτω. Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, κάποιοι έχουν δημιουργήσει ανάχωμα στο χώρο, μέσα στο οποίο συγκεντρώνονται ακατέργαστα τα λήμματα.
Μια εικόνα, πραγματικά απαράδεκτή. Περιττό να μιλήσουμε για την δυσοσμία που προκαλείται από τη ρύπανση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Γιάννης Δημητριάδης και Γιώργος Αλιφέρης άσκησαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Α.Τ. Πόρου, προσκομίζοντας χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την περιοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η περιοχή έχει βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση σε τουλάχιστον δυο περιπτώσεις στο περελθόν.
Θα επανέλθουμε…
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ανδρεας Καικας says:

  Εκληση στους Διευθυντες των Σχολειων,και νηπιαγωγειων του νησιου μας,να μην ξαναπανε εκδρομη ημερισια τα παιδια μας,στον ΡΩΣΙΚΟ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ.

 2. ΚΩΣΤΑΣ says:

  φίλε Ανδρέα
  αυτό που προτείνεις δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση.
  Με το σκεπτικό αυτό δεν πρέπει οι Διευθυντές των σχολείων, να πηγαίνουν τα παιδιά στην εκκλησία ή το μουσείο γιατί τρέχουν τα ΤΑΧΙ και τα μηχανάκια, να μην επισκέπτονται τον ναό του ΠΟΣΕΙΔΏΝΑ και την Φούσα γιατί υπάρχουν ΄΄αδέσποτα΄΄ σκυλιά και τσακάλια,να μην τα πηγαίνουν στην Βαγιωνιά και στο Φουρκαρί για μπάνιο γιατί η θάλασσα είναι ακατάλληλη λόγω των ιχθυοκαλλιεργειών κ.λ.π.
  Η λύση είναι απλή και ανώδυνη αλλά βαρύνει τους
  υπεύθυνους που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τ.Α. η οποία οφείλει να φροντίζει: ούτε λήμματα να υπάρχουν στον Ιστορικό χώρο του Ρώσικου Ναύσταθμου(ούτε φυσικά πουθενά αλλού), ούτε αδέσποτα σκυλιά να περιφέρονται στο νησί και μάλιστα πολλές φορές να κακοποιούνται από ασυνείδητους συμπολίτες μας,ούτε τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα να υπερβαίνουν την επιτρεπτή απο το νόμο ταχύτητα.
  η Τ.Α είναι συνυπεύθυνη για την προστασία και την Δημόσια Υγία των πολιτών της.
  Δεν πρέπει να απαγορεύσουν και δεν πιστεύω να ΄΄φρενάρουν΄΄ οι Διευθυντές των σχολείων (τους οποίους θεωρώ΄΄φωτεινά΄΄ μυαλά) τις σχολικές δραστηριότητες, όπως είναι οι σχολικοί περίπατοι, επειδή δεν κάνουν οι αρμόδιοι σωστά τη δουλειά τους που στην προκειμένη περίπτωση είναι η κάθαρση όχι μόνο των λημμάτων στο Ρώσικο Ναύσταθμο αλλά και η καθαριότητα του γύρω χώρου και όλων των ακτών του νησιού.
  Για τη Τ.Α. δεν πρέπει υπάρχει΄΄ΗΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ΄΄όπως έγινε για μια και μόνο ημέρα το καλοκαίρι με συμμετοχή και κάποιων Δημοτικών Συμβούλων,ΑΛΛΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ και ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ και ο κόσμος του Πόρου ξέρει να εκτιμά τις σωστές ενέργειες.

Σχολιάστε