Τεράστια, πρώτη επιτυχία για το Λεμονοδάσος


Εικ. 1. Η χαρά του νερού. Ο πρώτος πίδακας λίγο πιο πάνω από του Κανελλάκη. Δεν μπορούσε να μην αποτυπωθεί.

Εικ. 1. Η χαρά του νερού. Ο πρώτος πίδακας λίγο πιο πάνω από του Κανελλάκη. Δεν μπορούσε να μην αποτυπωθεί.

Επιτυχής δοκιμή του υπάρχοντος από δεκαετιών υπόγειου δικτύου κλειστών αγωγών, που παρέμενε αχρησιμοποίητο.
Γράφει ο Τάσος Γκούμας –

Ο Τ.Ο.Ε.Β. Λεμονοδάσους με τους ικανούς και φιλότιμους νεροποτιστές του, σε συνεργασία με το σύλλογο ‘’Φίλοι του Λεμονοδάσους’’ και με την Δ/νση τεχνικών έργων της υποπεριφέρειας Νήσων, πραγματοποίησε σήμερα, 30-07-2013, δοκιμή σε τμήμα του συστήματος που εστέφθη από επιτυχία.

Το Λεμονοδάσος θα πρασινίσει.
Η προεργασία που περιελάμβανε μελέτη του συστήματος, επιθεώρηση και διόρθωση βλαβών διήρκεσε μερικούς μήνες και έγινε αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και παράτες.
Για ενημέρωση αναφέρουμε ότι, η χρησιμοποίηση του δικτύου κλειστών αγωγών σημαίνει, μεταξύ των άλλων, ταχύτερο πότισμα αφού το κατέβασμα του νερού από τη γεώτρηση μέχρι τον Άγιο Σεραφείμ διαρκεί 3λεπτά, ενώ με το σύστημα των επιφανειακών αυλακιών 35, και το κυριότερο, ότι οι απώλειες νερού είναι σχεδόν μηδενικές ενώ με το επιφανειακό ήταν τρομακτικές.

 

Ελπίζουμε πλέον βάσιμα ότι θα καταφέρουμε να λειτουργήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του συστήματος.
Η επίλυση του προβλήματος του ποτίσματος είναι ένας από τους στόχους που περιλαμβάνονται στο Ψήφισμα, το οποίο έτυχε της έγκρισης και προσυπογραφής από 500 περίπου μέλη της Ποριώτικης, και ευρύτερα, κοινωνίας, πέρσυ στη γιορτή της Λεμονιάς.

Εικ. 2. Ορίστε το νερό στον ‘’Άγιο Σεραφείμ’’. Βουτάμε μέσα κι ας μας βρέχει τα παπούτσια.

Εικ. 2. Ορίστε το νερό στον ‘’Άγιο Σεραφείμ’’. Βουτάμε μέσα κι ας μας βρέχει τα παπούτσια.

Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, θα πετύχουμε και άλλους στόχους, όπως έχουν περιγραφεί στο Ψήφισμα και περιλαμβάνονται στο Καταστατικό του συλλόγου ‘’Φίλοι του Λεμονοδάσους’’.

 

Εικ. 3. Εδώ, όλη η ομάδα της δοκιμής.

Εικ. 3. Εδώ, όλη η ομάδα της δοκιμής.

Μετά τη λυτρωτική δοκιμή αξίζει ένα ουζάκι στο προαύλιο του Άγιου Σεραφείμ. Δυο κονσέρβες σαρδέλες, ένα παριζάκι, ψωμί κι εληές, και μπόλικο νερό, καύσων γαρ, είναι αρκετά.
Λεπτομέρεια: Ή όλη εργασία, επισκευή βλαβών, τάπωμα εξόδων νερού και η δοκιμή, κόστισε το ιλιγγιώδες, σε σχέση με τα άλλα έργα που γίνονται στην Τροιζηνία, ποσό των 200 Ευρώ. (Διακόσια σκέτο. Χωρίς μηδενικά).

Τάσος Γκούμας
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Το μεράκι και ο εθελοντισμός θα δώσουν την νέα προοπτική στην Τροιζηνία. Το κόστος των 200 ευρώ πρέπει να αποτελέσει το συγκριτικό επιχείρημα και για τα έργα της περιοχής μας. Συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές και πρωτοπόρους…

 2. Η “ομάδα” του ΤΟΕΒ Λεμονοδάσους, πραγματικά παράγει έργο αθόρυβα και ουσιαστικά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αλλά και υποστήριξη από όλους μας (ηθική και οικονομική)

  Δημήτρης Συξέρης

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Η διαφορά με τα έργα κονσέρβα που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα είναι ότι για μία φορά κοιτάξαμε τι χρειάζεται ο τόπος και όχι τι χρειάζεται αυτός που κάνει το έργο.

 4. Τάσος Γκούμας says:

  Ευχαριστούμε πάρα πολύ, Σάββα, για το κουράγιο που μας δίνεις.
  Να ‘χουμε υγεία θα συνεχίσουμε.
  Φοβάμαι όμως ότι η πρότασή σου να αποτελέσει το ποσό των 200Ευρώ μέτρο σύγκρισης θα αποτελέσει αντικίνητρο(!) για την λεγόμενη ανάπτυξη, επειδή θα μειωθεί κατακόρυφα και το ενδιαφέρον για έργα που επιδιώκεται να ‘’πάρουμε’’, όποια να ‘ναι και όπου να ‘ναι!
  Ασφαλώς θα έχεις παρατηρήσει με πόση υπερηφάνεια αναγγέλλονται έργα, όταν τα χρήματα που εξασφαλίζονται για την εκτέλεσή τους είναι όσο το δυνατόν περισσότερα.
  Τόσα εκατομμύρια.
  -Μπράβο, μπράβο.
  -Ποιος τα ‘’έβγαλε’’;
  -Μπράβο του! Να τον ψηφίσουμε.!
  Κρίμα που οι φορολογούμενοι δεν έχουμε την αίσθηση ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά μας και ότι όποιος ‘’τα βγάζει’’, τα βγάζει απ’ την τσέπη μας και άρα όσο οικονομικότερα, τόσο καλύτερα.

  Δημήτρη, ευχαριστούμε.
  Χρειαζόμαστε βοήθεια άμεσα, για να ξεμπλέξουμε το ζήτημα της ανάληψης της εποπτείας του Τ.Ο.Ε.Β. από το Δήμο, λόγω ‘’Βλακο-Καλλικράτη’’.
  Ελπίζουμε να μας αναλάβει κάποιος, γιατί η Πολιτεία δεν μας έχει εμπιστοσύνη την οποίαν έχει στους Δήμους.
  Όποιον ‘’μας αναλάβει’’ θα τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο.
  Και βέβαια εσύ σαν Λεμονοδασίτης και κοντο-Αρτιμιώτης, σίγουρα βάζεις το συμφέρον του χώρου υπεράνω των όποιων αρνητικών για το Περιβάλλον επιρροών που μπορεί να ασκούνται από διάφορους ανεγκέφαλους.

  Γιάννη, ουδέν σχόλιον.

 5. Γιάννης Μανιάτης says:

  Ένα μεγάλο “Εύγε” στον ΤΟΕΒ και στους ποτιστές του.
  Πολύ καλή δουλειά και με άριστες προοπτικές.
  Ελπίζουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο για το Λεμονοδάσος μας.

 6. Τάσος Γκούμας says:

  Γιάννη Μανιάτη (το προσδιορίζω μη μπερδευούμε με τον άλλο Γιάννη), εσύ είσαι μέσα στην ομάδα.
  Δεν είσαι απ’ έξω.

 7. Τάσος Γκούμας says:

  Επειδή είναι ανεπίτρεπτο να αφήνεται να σχηματίζονται υπόνοιες εναντίον προσώπων και το δημοσίευμά μου έδωσε έδαφος για να σχηματιστεί δυσμενές κλίμα κατά της δημοτικής αρχής του Δήμου Τροιζηνίας είμαι υποχρεωμένος να αποσαφηνίσω τα εξής:
  1. Ο όρος ‘’Τροιζηνία’’ δεν αναφέρεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Τροιζηνίας αλλά στην προ ‘’Καλλικράτη’’ περιοχή.
  2. Πουθενά δεν χαρακτηρίζω τα έργα ως Δημοτικά.
  3. Εκτός αυτών ουδέποτε είτε δημόσια είτε σε ιδιωτικές συζητήσεις έχω αφήσει έστω και απλή υπόνοια εναντίον στελεχών του Δήμου.
  Κατόπιν αυτών και προς πλήρη αποσαφήνιση, διατηρώ την εκτίμησή μου για τα στελέχη του Δήμου.
  Είναι δικοί μας άνθρωποι που εμείς τους εκλέξαμε για τη θέση που βρίσκονται.

Σχολιάστε