Ταξιδεύοντας με την αειφορία στον ΑργοσαρωνικόΤο Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας-Μεθάνων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά οργάνωσε σεμινάριο για 45 εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με θέμα «Ταξιδεύοντας με την αειφορία στον Αργοσαρωνικό».
Το Σάββατο οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν το Ηφαίστειο των Μεθάνων και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του ΚΠΕ στο Ηφαίστειο και τη Λιμνοθάλασσα της Ψήφτας. Την ίδια μέρα έγινε παρουσίαση του ομότιτλου βιβλίου που έχει εκδοθεί από τους Μάναλη Παντελή, Σούρμπη Αλεξάνδρα και Μαργαρίτη Σπυριδούλα, Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τη βοήθεια του «Οργανισμού Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας» της Νομαρχίας Πειραιά. Οι εισηγητές παρουσίασαν τον τρόπο που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να οργανώσουν εκπαιδευτικές εκδρομές με τους μαθητές τους στον Αργοσαρωνικό.
Την Κυριακή οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν με τη βοήθεια του κύριου Μανιάτη Ι., διευθυντή της Χατζοπουλείου Βιβλιοθήκης Πόρου, την ιστορία και τα αξιοθέατα του νησιού (το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, τον αρχαιολογικό χώρο του Ποσειδώνα, το ρώσικο Ναύσταθμο τα καλντερίμια του Πόρου) και έμαθαν πώς με τη βοήθεια φύλλων εργασίας μπορούν να ωθήσουν τους μαθητές τους να δουν με άλλο τρόπο τον άγνωστο γι΄ αυτούς Αργοσαρωνικό.
Σχολιάστε