Συνεχίζεται η καταγραφή των μονοπατιών του Πόρου από την “Paths of Greece”Την δεύτερη επίσκεψη εργασίας στον Πόρο, πραγματοποίησε – την εβδομάδα που μας πέρασε – ο Σπύρος Κίνιας της “Paths of Greece”, προκειμένου να καταγράψει τα πανέμορφα μονοπάτια του Πόρου και του ηπειρωτικού τμήματος του δήμου, στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Κίνιας, συνοδευόμενος από τον ποριώτη εθελοντή και πεζοπόρο Αντώνη Πάνου, κατέγραψε τα εντυπωσιακά μονοπάτια στο Λεμονοδάσος, ενώ συνέχισε την καταγραφή των μονοπατιών της Καλαυρίας.

Ευτυχώς για τον Σπύρο και τον Αντώνη, την εβδομάδα που μας πέρασε, είχε υποχωρήσει ο καύσωνας της προηγούμενης εβδομάδας και το μελτέμι τους βοήθησε στο δύσκολο έργο τους.

Ο σχεδιασμός της ανάπτυξης του Πεζοπορικού Τουρισμού στον Πόρο, συνεχίζεται ακάθεκτος, με τους ποριώτες να έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια με θέρμη.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο το γεγονός, ότι με τους ρυθμούς που εργάζεται η “Paths of Greece” θα έχει ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η σχετική μελέτη.

Mε δεδομένη την πολιτική βούληση που έχει εκδηλώσει ο Δήμος Πόρου, και την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, ο Πόρος θα αποκτήσει σύντομα μια σημαντική τουριστική υποδομή, που θα αμβλύνει την τουριστική περίοδο του νησιού και θα προσελκύσει, οργανωμένα, μια νέα κατηγορία φυσιολατρών τουριστών από όλο τον κόσμο.

 
Σχολιάστε