Συγκέντρωση στα Μέθανα με θέμα: Ο τουρισμός και το περιβάλλον μέσα στην κρίσηMETHANAΣτα πλαίσια της συγκέντρωσης που πραγματοποίησε η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ για την προστασία του Αργοσαρωνικού, στην αίθουσα συνεδρίων του Ξενοδοχείου Σαρωνίς στη Λουτρόπολη Μεθάνων με θέμα «Οικονομική κρίση και τουρισμός στο περιβάλλον μας», υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον από όλους τους κατοίκους της περιοχής της Χερσονήσου.
Βασικός σκοπός της Περιβαλλοντικής Εταιρείας εκτός της προφύλαξης και διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος, είναι και η συνεργασία με ομοειδείς εταιρείες και σωματεία εσωτερικού και εξωτερικού με πανεπιστημιακούς καθηγητές και ειδικούς με σκοπό την ακριβή ανάλυση και επίλυση κάθε προβλήματος.
Στην συγκέντρωση παρέστησαν και μίλησαν οι εξής:
1. Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρήστος Πάλλης ο οποίος αναφέρθηκε για τους νέους στόχους του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με ελπίδες για το μέλλον.
2. Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας κ. Γιάννης Σαμπάνης που ανέλυσε τα τοπικά προβλήματα που σχετίζονται με τον Τουρισμό.
3. Ο Αντιπρύτανης του Δημόκριτου Πανεπιστημίου καθηγητής Δερματολόγος πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Παιδείας κ. Κ. Κουσκούκης μίλησε για τον θερμαλισμό, και ποιος ο ρόλος των Λουτροπόλεων για την Τουριστική ανάπτυξη.
4. Ο κ. Tobias Schorr εκπρόσωπος του Volcanic Discovery πρόβαλε την συμμετοχή του στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου για τον Σαρωνικό και τα Μέθανα.
5. Ο κ. Ιωάννης Μπέτσης που ενημέρωσε για το αποτέλεσμα, στην τουριστική έκθεση της Μόσχας από τη συμμετοχή των Α/φών Παπαιωάννου για τις Ιαματικές πηγές, και τα ξενοδοχεία των Μεθάνων.
6. Ο κ. Αντώνης Στελλιάτος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών (ΕΠΕΣΤ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών για την (1η Greek Traditional Boat Show) έκθεση που θα γίνει στο λιμάνι των Μεθάνων στις 24-26 Μαίου 2013.
Ο πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Εταιρείας για την Προστασία του Αργοσαρωνικού κ. Σπύρος Παπαϊωάννου δήλωσε με ανακοίνωση «Πιστεύω ότι η Εταιρεία μας ξεκινά δυναμικά για μια ανάπτυξη με γνώμονα τις αρχές μας για την διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την Αειφορία».
Σχολιάστε