Στον Πόρο η εκστρατεία της HELMEPA για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντοςhelmepa

Η HELMEPA, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση των Διευθύνσεων Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, μεταφέρει στον Πόρο υπό την αιγίδα του Δήμου την «Εκστρατεία Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες».

Η πρωτοβουλία υποστηρίζεται από το βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και, από το 2011 μέχρι σήμερα, έχει παρουσιασθεί σε περισσότερους από 22.000 μαθητές και 1.600 εκπαιδευτικούς σε 21 πόλεις της Ελλάδας. Πέρα από την ενημέρωση για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο της Εκστρατείας θα λάβουν χώρα οι ακόλουθες παρουσιάσεις:
• Από 15 έως 29 Νοεμβρίου, Περιβαλλοντική Έκθεση στο κτ. Συγγρού. Την Έκθεση θα επισκεφθούν όλα τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
• Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στις 17:00 στο κτ. Συγγρού, σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και πολίτες, με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον».
• Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού παραλιών σε συνεργασία με τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων και τοπικούς φορείς, λεπτομέρειες για τις οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.
Σχολιάστε