Σε βιομηχανοποίηση οδηγείται ο Πόρος – προειδοποιεί η Π.Π.Θ.Π.Π.H Πρωτοβουλία για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Πόρου εξέδωσε την 1η Αυγούστου, την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Την ώρα που η προπαγάνδα και τα ψέματα οργιάζουν στον Πόρο για το θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών, η Πολιτεία προχωράει κανονικά τα σχέδιά της για τη μετατροπή της περιοχής μας σε βιομηχανική ζώνη. Σύμφωνα με το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας- Αττικής 2021»*, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την 21ηΙουλίου 2011 και θα ψηφιστεί ως νόμος μετά από διαβούλευση που θα κρατήσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2011, όλη η περιοχή του βόρειού Πόρου και μεγάλο μέρος των Μεθάνων δεσμεύονται για την αποκλειστική ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών, σύμφωνα με τις αντίστοιχες προβλέψεις του Ειδικού Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών. Μάλιστα,ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σηφουνάκης, ενημέρωσε επισήμως τη Βουλή (5295Β/16.6.2011 – απάντηση σε ερώτηση της «Δημοκρατικής Αριστεράς») ότι σε ολόκληρο το βόρειο Πόρο «δεν είναι επιτρεπτή» η τουριστική ανάπτυξη, δικαιολογώντας έτσι την επιλογή της βιομηχανοποίησής του.

Την ίδια στιγμή η εταιρία ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, «διαβεβαιώνει» ότι δεν σκοπεύει να επεκταθεί στον Πόρο και θέτει θέμα απώλειας θέσεων εργασίας επειδή ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Δ. Κατσικάρης (εφαρμόζοντας το Νόμο) αποφάσισε την παύση λειτουργίας δύο μονάδων της, οι οποίες επί εφτά χρόνια λειτουργούν με υπερβάσεις έως 500%. Η αλήθεια όμως είναι ότι ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ …«ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ (Η ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΑΔΕΙΑ), αλλά και ότι η ΔΙΑΣ έχει ΗΔΗ εκμισθώσει νέες θαλάσσιες εκτάσεις (60 ακόμη στρεμμάτων), στις οποίες -σύμφωνα με επίσημα έγγραφά της- σε λίγους μήνες θα λειτουργήσει ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ. (υπενθυμίζουμε ότι το Χωροταξικό Σχέδιο αναφέρει ρητά ότι η ύπαρξη υφιστάμενων μονάδων αποτελεί το βασικό κριτήριο για την επιλογή των βιομηχανικών περιοχών και ότι αποκλείεται η συγκέντρωση μονάδων σε μία περιοχή χωρίς τη δημιουργία Π.Ο.Α.Υ.)

Το ερώτημα είναι σαφές και ξεκάθαρο: Θα τα δεχτούμε όλα αυτά (Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο, Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, νέες άδειες) ή θα παλέψουμε για την ανατροπή τους; Όσοι απαντάνε με μισόλογα που θέλουν να τους κρατάνε όλους ευχαριστημένους ας αναλάβουν τις ευθύνες τους!

*http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=UfCMqBJHswQ%3d&tabid=367&language=el-GR (σελ.67)”
Σχολιάστε