Ρύπανση ενόψει ορκωμοσίας στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣΣυναγερμός σήμανε εχθές το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από το Κ.Ε ΠΟΡΟΣ, στο λιμάνι του Πόρου, από διαρροή πετρελαίου από τη ναυτική βάση. Η ρύπανση προκλήθηκε από υπερχείλιση δεξαμενής πετρελαίου της ναυτικής βάσης. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου και του προσωπικού του Κ.Ε. Πόρος, του Δήμου και με την υλική συμβολή του Λιμενικού Ταμείου Πόρου, η πετρελαιοκηλίδα περιορίστηκε άμεσα με χημικές ουσίες που έχουν την ιδιότητα να διασπούν το πετρέλαιο και με απορροφητικά υλικά και φράγματα, ενώ βυτιοφόρα του Δήμου Πόρου, αναρρόφησαν σημαντικό μέρος της ρύπανσης. Να σημειώσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η θαλάσσια περιοχή του Κ.Ε. Πόρος αντιμετωπίζει πρόβλημα ρύπανσης από καύσιμα.
Το μεσημέρι της Πέμπτης παρελήφθησαν επιπλέον υλικά απορρύπανσης από τον Πρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Π. και προσήλθαν επί τόπου δύο εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Τεχνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος, υπό την εποπτεία των οποίων γίνονται οι τελικές ενέργειες για την πλήρη αποσόβηση του κινδύνου και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
Εντωμεταξύ, αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 11.15 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας δοκίμων υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων, στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, με την παρουσία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος.
Σχολιάστε