Προοπτική ένταξης του Λεμονοδάσους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader – Περίπατος εργασίας την Κυριακή 10/4lemonodasosΤην ανάπτυξη του Λεμονοδάσους μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader σκέφτεται ο Σύλλογος Φίλων Λεμονοδάσους.

Στο πλαίσιο αυτής της προοπτικής, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη του και τους φίλους του Λεμονοδάσους σε έναν περίπατο εργασίας στην περιοχή, προκειμένου να αποτυπωθούν οι παρατηρήσεις και να ανταλλαχθούν απόψεις για το θέμα.

Ραντεβού την Κυριακή 10 Απριλίου στις 11 το πρωί στον Άγιο Σεραφείμ στο Λεμονοδάσος.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου, έχει ως εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΟΔΑΣΟΥΣ

 

Αγαπητοί φίλοι/ες,

 

Πριν 20 περίπου μέρες επισκέφτηκε την επαρχία μας κλιμάκιο της Αναπτυξιακής Πελοποννήσου ”ΠΑΡΝΩΝΑΣ Α.Ε.” και μας έκανε παρουσίαση στοιχείων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Leader που θα εφαρμοστεί και στην Τροιζηνία.

Είδαμε στις δράσεις του προγράμματος που προωθούνται ότι περιλαμβάνονται και αρκετές που μας ενδιαφέρουν στο Λεμονοδάσος. Αναπτύξαμε επικοινωνία και με e-mails και τηλεφωνική. Σας στέλνουμε τα στοιχεία που αφορούν αυτήν την επικοινωνία.

Από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχουμε φαίνεται ότι δεν είναι ακατόρθωτο να ενταχθούμε στο πρόγραμμα και δεν έχουμε πίεση χρόνου για να ετοιμαστούμε.

Στην προσπάθεια να συλλέξουμε στοιχεία για το σχετικό φάκελο θα πάμε αύριο Κυριακή 10-4-2016 στις 11.00 στον Άγιο Σεραφείμ για έναν περίπατο εργασίας.

Η μέρα προμηνύεται καλή και θα είναι ευχάριστος ένα περίπατος στο Λεμονοδάσος, όπως και η ανταλλαγή σκέψεων για το θέμα.

Χρήσιμο θα είναι να έχουμε, όσοι διαθέτουμε ένα GPS ή ένα κινητό με αυτήν την εφαρμογή, μία φωτογραφική μηχανή και σημειωματάριο για να γράφουμε τις παρατηρήσεις μας.

Αν έχετε ευχέρεια και διάθεση, ραντεβού στον Άγιο Σεραφείμ. Ε, και μετά, μπορεί κάπου(!) να καθίσουμε να κουβεντιάσουμε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων του Λεμονοδάσους

Τάσος Γκούμας

Οι προτάσεις που στείλαμε στην ”Πάρνωνας Α.Ε.” την 24-3-2016 είναι οι ακόλουθες:

 

 

 1. Στέγαση των δεξαμενών του Λεμονοδάσους με φωτοβολταϊκά.
 2. Διαμόρφωση και σήμανση μονοπατιών.
 3. Αναστήλωση νερόμυλων.
 4. Συντήρηση και ανάδειξη για τα εκκλησάκια.
 5. Δημιουργία τόπων ξεκούρασης που να διαθέτουν σκιά (Πλάτανοι κ.α.) και θέα.
 6. Αξιοποίηση Κέντρου και νερόμυλου Καρδάση. Αν εντάσσεται.
 7. Ανάδειξη στοών πηγών.
 8. Κρήνες.
 9. Δεξαμενές.
 10. Πηγάδια.
 11. Στοές με αγιογραφίες.
 12. Καταρράκτης.
 13. Στάσεις Θέασης.
 14. Σημεία ιδιαίτερα.
 15. Επισήμανση και στάσεις σε ενδιαφέροντα Δένδρα και φυτά.

Και άλλα συναφή.

Και πήραμε την ακόλουθη απάντηση από τον Γεν. Δ/ντή του ”Πάρνωνα” κ. Μαρίνη Μπερέτσο:

 

22-Μαρτ. -2016

 

Αγαπητέ κύριε Γκούμα

 

Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα για το τοπικό πρόγραμμα δράσεις προβολής και ανάδειξης του λεμονοδάσους γιατί είναι ισχυρό Brant  για την περιοχή. Οι προτάσεις θα συμπεριληφθούν στον σχεδιασμό. Η ωρίμανση και η ετοιμότητα για υλοποίηση δράσεων απαιτεί αναλυτική συζήτηση.

Είμαστε στην διάθεση σας.

 

Μαρίνης Μπερέτσος

 
Σχολιάστε