Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική δράση καθαρισμού ακτών και δασών του Πόρουkathar1Δεκάδες πολίτες, συμμετείχαν την Κυριακή 17 Απριλίου, στον εθελοντικό καθαρισμό ακτών και δασών που διοργάνωσε ο Δήμος Πόρου στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «Let’s Do It Greece!», με την ευγενική χορηγία της εταιρείας SANITAS.

kathar2 kathar3

Στους καθαρισμούς συμμετείχαν πολλά παιδάκια, κάτοικοι του Πόρου, επισκέπτες του νησιού, δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης και μέλη τοπικών Συλλόγων (Εμπορικός – Επαγγελματικός Σύλλογος, Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ Αγ. Κήρυκος, Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων, Σύλλογος Γυναικών).

φωτογραφία Γιάννης Δρούγκας

φωτογραφία Γιάννης Δρούγκας

Με δεδομένο το καλό επίπεδο καθαριότητας του νησιού, οι καθαρισμοί απέδωσαν ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες παραλίες, όπως το Γερολιμάνι, όπου η πρόσβαση των συνεργείων καθαριότητας του Δήμου είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ η επιβάρυνσή τους από τα σκουπίδια του λεκανοπεδίου είναι συνεχής.

φωτογραφία Γιάννης Δρούγκας

φωτογραφία Γιάννης Δρούγκας


Σημειώνεται τέλος, ότι μέχρι το τέλος Απριλίου το συνεργείο του νέου εργολάβου καθαριότητας πρόκειται να καθαρίσει για πρώτη φορά όλες ανεξαιρέτως τις προσβάσιμες και τις μη – προσβάσιμες παραλίες του Δήμου, τόσο στο βόρειο και ανατολικό τμήμα του νησιωτικού τμήματος, όσο και στο ηπειρωτικό, προς τα Τσελεβίνια και νότια έως την ιδιοκτησία Κοντομηνά.
Σχολιάστε