Περπατάμε όλοι μαζί και καθαρίζουμε το δάσοςΗ ομάδα φίλων πεζοπορίας Πόρου ”Ολοι μαζί περπατάμε” σε συνεργασία με την πρωτοβουλία νέων ”Σύνεργον” μας προσκαλούν στην όγδοη κατά σειρά πεζοπορία τους.

Η πεζοπορία της Κυριακής, θα συνδυαστεί με την εθελοντική δράση καθαρισμού, στην οποία συμμετέχει και ο Δήμος Πόρου ”Let’s Do it Greece”. Το κάλεσμα έχει ως εξής:
“Η δράση ”Let’s Do it Greece” έχει προγραμματίσει και φέτος δράσεις καθαρισμού ακτών και δασών για την Κυριακή 2 Απριλίου. Η ομάδα συντονιστών του ”Ολοι μαζί περπατάμε” και ”Σύνεργον” προτείνουμε στη διάρκεια της πεζοπορία μας να μαζεύουμε τα σκουπίδια που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μας!
Θα έχουμε φροντίσει να υπάρχουν και σακούλες. Η δράση αυτή είναι προαιρετική και όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει!
Την Κυριακή 2 Απριλίου και ώρα 9:45 π.μ θα συναντηθούμε στο γεφυράκι Πόρου.Η πεζοπορία μας είναι 8 χμλ και θα έχει διάρκεια 3 ώρες μαζί με την στάση που θα κάνουμε για πικ-νικ..!
Επιβιβαζόμαστε στα αυτοκίνητα που θα έχουμε φροντίσει να υπάρχουν για όλους μας (καλό είναι να είμαστε συνεπείς στην ώρα μας).
Από το γεφυράκι θα πάμε σε ένα σημείο κοντά στο Ναό του Ποσειδώνα όπου θα περπατήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή που θα μας οδηγήσει στον κόλπο Πιτσιλού και στην παραλία Σκάρπιζα..!
Οι εικόνες που θα αντικρίσουμε στην φύση έχουν πολλές εναλλαγές! Θα περπατήσουμε στο μονοπάτι μέσα στο πευκοδάσος που είναι γεμάτο χελώνες, συναντάμε ένα ξέφωτο με ανεμώνες, κρεμύδες και θα βρεθούμε στο μονοπάτι που μας οδηγεί στον κόλπο Πιτσιλού και στην παραλία Σκάρπιζα!
Η διαδρομή μας δεν έχει ιδιαίτερη δυσκολία και είναι ιδανική για πικ-νικ,γι’αυτό ετοιμαστείτε..!!!
Πάρτε μαζί σας ότι φαγώσιμα καλούδια θέλετε γιατί θα σταματήσουμε για μισή ώρα να ξεκουραστούμε κάτω από τα δέντρα και να απολαύσουμε τις λιχουδιές μας..!!!
Πάρτε μαζί σας την χαρούμενη διάθεση, ένα καπέλο,τους φίλους σας,όσοι θέλετε τα σκυλάκια σας και ελάτε να περπατήσουμε όλοι μαζί απολαμβάνοντας την Κυριακάτικη βόλτα μας!!!!
Σας περιμένουμε όλους..!!!!!!”
Σχολιάστε