Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή: Ποιοι ανταποκρίθηκαν στον αγώνα μαςΠοιοι είναι αυτοί που συμπαραστέκονται εμπράκτως στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και των φορέων των περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη της υδατοκαλλιέργειας; Ποια πολιτικά κόμματα; Τι ενέργειες έχουν κάνει; Ποιοι είναι θεσμικοί φορείς που παρά το ότι θίγονται σφυρίζουν αδιάφορα; Σε λίγες μέρες λήγει η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ακύρωσης της ΚΥΑ για το χωροταξικό στο ΣτΕ.
Μερικές από τις ερωτήσεις που προκύπτουν από τον μέχρι σήμερα αγώνα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής. Η ανακοίνωση που ακολουθεί δίνει κάποιες από τις απαντήσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αθήνα 9.1.2012
ΦΟΡΕΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
syntonistikiepitropi@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 9.1.2012

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή απέστειλε επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και τους επικεφαλής των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή, ζητώντας τους συνάντηση και ανάληψη θεσμικών ενεργειών με αντικείμενο την απόσυρση της ΚΥΑ του Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου των Υδατοκαλλιεργειών. Από τους επικεφαλής των κομμάτων ζητήθηκε επίσης να ενημερώσουν εγγράφως την Επιτροπή και τους κατοίκους των θιγόμενων περιοχών για τις θέσεις τους αναφορικά με το αίτημα για απόσυρση της ΚΥΑ. Μέχρι σήμερα, μόνον η Δημοκρατική Συμμαχία, το Κομουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει τη θέση τους υπέρ των αιτημάτων της Επιτροπής. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν έχουν απαντήσει ακόμα στα ερωτήματα που έχει υποβάλει επανειλημμένα η Επιτροπή, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει καμία θεσμική ενέργεια για την απόσυρση της ΚΥΑ, πλην της ερώτησης του βουλευτή, κ. Λ. Αυγενάκη και της αναφοράς των βουλευτών κ. Δ. Μανωλάκου, κ. Ν. Μωραϊτη και κ. Στ. Σκοπελίτη.

Ρωτάμε και πάλι (πριν δώσουμε την απάντηση μόνοι μας): όσοι δεν απαντάνε είναι υπέρ του Χωροταξικού;

Τέλος ενημερώνουμε τα μέλη μας και τους κατοίκους των περιοχών μας, ότι προς μεγάλη μας απογοήτευση, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση ούτε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, ούτε από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, στους οποίους έχουμε απευθύνει αλλεπάλληλες κατεπείγουσες εκκλήσεις να συμπράξουν στον αγώνα μας.
Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης ακύρωσης στο ΣτΕ λήγει σε τέσσερις μέρες και οι θεσμικοί υπερασπιστές του περιβάλλοντος και του τουρισμού σφυρίζουν αδιάφορα…
Σχολιάστε