Ο Μάρτιος του ΚΠΕ Τροιζήνας – ΜεθάνωνΤο Μάρτιο πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας-Μεθάνων στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση επιχειρησιακού προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 ένα σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και μια ημερίδα για κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Τροιζηνίας.

Συγκεκριμένα:
Το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου διοργανώθηκε σεμινάριο με θέμα «Ηφαίστεια και Βιοποικιλότητα» που απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, Κορινθίας, Α’ και Δ’ Αθηνών. Οι εισηγητές, διακεκριμένοι ηφαιστειολόγοι και βιολόγοι, ανάδειξαν το ρόλο και τη σημασία των ηφαιστείων στην εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας γενικά, αλλά και στην περιοχή των Μεθάνων ειδικότερα. Στο παιδαγωγικό μέρος του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί γνώρισαν μια σημαντική μέθοδο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το περιβαλλοντικό μονοπάτι, όπου οι μαθητές κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής οδηγούνται σε διερεύνηση περιβαλλοντικών θεμάτων.

Την Κυριακή 20 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του νέου ρόλου των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως Κέντρων δια Βίου Μάθησης, ημερίδα με θέμα «Κάνω λίπασμα τα σκουπίδια της κουζίνας και τα κλαδέματά μου». Στην ημερίδα οι εισηγητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι σε θέματα κομποστοποίησης παρουσίασαν την απλή αλλά ιδιαίτερα σημαντική αυτή μέθοδο ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων η οποία όχι μόνο ελαττώνει τα απορρίμματα αλλά τα χρησιμοποιεί και ως πρώτη ύλη για την παρασκευή λιπάσματος. Η μέθοδος αυτή δίνει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να συμβάλλει και ο ίδιος στην λύση μέρους του προβλήματος των απορριμμάτων.
Σχολιάστε