Ορθοπεταλιές στον ΠόροIMGP0965Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στον Πόρο, η εκδήλωση στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Ποδηλατοδράσεις», σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου.
Η εκπομπή της Αφροδίτης Σημίτη, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από μικρούς και μεγάλους Ποριώτες, προβάλλοντας τόσο το νησί μας, όσο και το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς στον όμορφο Πόρο.
IMGP0966
Δεκάδες ποριώτες όλων των ηλικιών, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής και με αφετηρία το κτίριο Συγγρού, πήγαν με τα ποδήλατα μέχρι τον Ρώσικο Ναύσταθμο και επέστρεψαν στο κτίριο Συγγρού, όπου η εκδήλωση έκλεισε με παιχνίδια ισορροπίας και διαγωνισμό με έπαθλο ένα ποδήλατο.
IMGP0967
Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει την ποδηλατική κουλτούρα ανά την Ελλάδα, καταγράφοντας άπειρα τηλεοπτικά ποδηλατοχιλιόμετρα. Η εκπομπή του ΣΚΑΪ, στηρίζει δράσεις και ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον και προωθεί την εναλλακτική, αθόρυβη, πράσινη και φιλική μετακίνηση στις πόλεις και την ύπαιθρο.

Από τον Δήμο Πόρου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο νησί μας τα γυρίσματα για την εκπομπή ΄΄Ποδηλατοδράσεις΄΄ του σταθμού Σκάι, με τη συμμετοχή φίλων της ποδηλασίας κάθε ηλικίας, ΄΄σύμμαχο΄΄ τον καλό καιρό και υποστηρικτή της πρωτοβουλίας του Δήμου μας τους χορηγούς – δημότες μας.
Το Σάββατο το πρωί οι συντελεστές της εκπομπής τράβηξαν πλάνα από τον Πόρο, διαμόρφωσαν την αυλή του Β΄ Δημοτικού Σχολείου σε ποδηλατική πίστα και στις 10.30 υποδέχτηκαν με θέρμη παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων, καθώς και μικρότερα που με ενθουσιασμό πήραν μέρος στα μαθήματα ασφαλούς ποδηλασίας από την πρωταθλήτρια ορεινής ποδηλασίας του 2012, Βασιλική Λαζοπούλου, υπό τις οδηγίες της οποίας έκαναν επίδειξη των ποδηλατικών τους ικανοτήτων, αναπτύσσοντας επιπλέον δεξιότητες.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας τραβήχτηκαν πλάνα στο κέντρο θαλασσίων αθλημάτων Passage, σε μια προσπάθεια να προβληθεί παράλληλα το νησί μας και ως κέντρο ναυταθλητισμού.
Την Κυριακή το πρωί, ποδηλάτες κάθε ηλικίας προσήλθαν στην ΄΄Γοργόνα΄΄ και έλαβαν μέρος στην ΄΄ποδηλατοβόλτα΄΄. Η εκκίνηση έγινε στο νέο λιμάνι με προορισμό τον Ρωσικό Ναύσταθμο και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης με αθρόα συμμετοχή παιδιών, πολιτών και της δημοτικής αρχής. Παράλληλα, στην πλατεία της ΄΄Γοργόνας΄΄ που είχε διαμορφωθεί σε ποδηλατικό πάρκο γινόταν η δράση ΄΄Μάθε παιδί μου ποδήλατο΄΄ με τη συμμετοχή παιδιών μικρής ηλικίας που υπό την καθοδήγηση της πρωταθλήτριας Βασιλικής Λαζοπούλου έπαιρναν μαθήματα και έκαναν μία ποδηλατική διαδρομή, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και στην κλήρωση των δώρων.
Ο Δήμαρχος Πόρου Δημήτρης Στρατηγός έδωσε συνέντευξη στην Αφροδίτη Σημίτη, η οποία εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από τη φιλοξενία στον Πόρο και τις ομορφιές του νησιού, όσο και από το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε ποδηλατοβόλτα Δήμαρχος.
Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους συντελεστές της εκπομπής ΄΄Ποδηλατοδράσεις΄΄ με τους χορηγούς της: την ΟΤΕ – CΟΣΜΟΤΕ και το κατάστημα ποδηλάτων και αξεσουάρ GATSOULIS και τους δημότες – επιχειρηματίες μ ας που υπήρξαν χορηγοί της συγκεκριμένης διοργάνωσης: τον κύριο και την κυρία Αλεξοπούλου που φιλοξένησαν στο ξενοδοχείο ΄΄Καλημέρα΄΄ την παρουσιάστρια, την πρωταθλήτρια και την μακιγιέζ της εκπομπής, τον κ. Γιώργο Μάνεση ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΄΄Μάνεση΄΄ που φιλοξένησε τον σκηνοθέτη και τους οπερατέρ, καθώς και τον κ. Γιώργο Δημητριάδη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΄΄Ρότα΄΄ και τον κ. Σάκη Μητσιόπουλο, ιδιοκτήτη της ταβέρνας ΄΄Οαση΄΄ που τους προσέφεραν πλούσια εδέσματα, αντιπροσωπευτικά της νησιωτικής κουζίνας και του φιλόξενου Πόρου.
Η εκπομπή ΄΄Ποδηλατοδράσεις΄΄ με τα γυρίσματα στον Πόρο θα προβληθεί την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στη 13.30 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες: Χάρης Λεβέντης
Σχολιάστε