Ξεκινά το πρόγραμμα ανακύκλωσης με μπλε κάδουςanaklΜετά από πολλά χρόνια, ξεκινά και πάλι η εφαρμογή του συστήματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στον Δήμο Πόρου, μέσω του δικτύου των μπλε κάδων, αφού για πρώτη φορά ο Δήμος υπέγραψε διμερή σύμβαση με την Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ήδη παρελήφθησαν 50 νέοι μπλε κάδοι, οι οποίοι μέχρι τον Οκτώβριο πρόκειται να τοποθετηθούν σε όλες τις περιοχές του Δήμου, αφού προηγηθεί η καμπάνια ενημέρωσης του κοινού και η αντικατάσταση όλων των παλιών μπλε κάδων (οι οποίοι επί χρόνια χρησιμοποιούνταν για την αποκομιδή σύμμεικτων απορριμμάτων) με πράσινους και γκρι κάδους.

anakl1

Από σήμερα, και μέχρι την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου, όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, μπορούν να τοποθετούν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους που βρίσκονται στους ακόλουθους 6 σταθμούς συλλογής ανακύκλωσης:

 1. Νέο Δυτικό Λιμάνι: στη νησίδα απέναντι από τον «Διόνυσο»
 2. Γοργόνα: απέναντι από το σ.μ. «Κρητικός»
 3. Συνοικισμός: απέναντι από βενζινάδικο Ηλιάδη
 4. Ασκέλι: απέναντι από σ.μ. «Σταυριανάκης» και «Κρητικός»
 5. Μεγάλο Νεώριο: τελευταία προβλήτα πριν ταβέρνα «ο Πέτρος»
 6. Ηπειρωτικό τμήμα Δήμου: επί της κεντρικής οδού στην Πλάκα δίπλα στη μάντρα σκαφών Βίκου

 

Για πληροφορίες αναφορικά με τα υλικά που μπορούν να τοποθετούνται στους μπλε κάδους: www.herrco.gr
Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΠΟΥΝΤΑ Η ΑΣΥΔΩΤΗ says:

  ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΥΝΤΑ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ???

 2. Γιάννης Γκούμας says:

  Είπε το άρθρο ότι αυτοί οι έξι είναι οι σταθμοί συγκέντρωσης. Δεν είναι αυτό το πλήρες δίκτυο.

 3. ΠΟΥΝΤΑ Η ΑΣΥΔΩΤΗ says:

  ΔΕΚΤΟΝ!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..

 4. Πάνος says:

  4+5 κάδοι στο ίδιο σχεδόν σημείο (εναντι Δύονισος και ένα Κρητικός, ούτε 50 μέτρα μεταξύ τους).

  Γιατί δεν μοιράζονται οι 9 αυτοί κάδοι σε όλη την παραλία, αλλά και σε άλλα σημεία ??!?!?!?

  Θα πηγαίνουν δηλαδή εκδρομούλα οι κάτοικοι να πετάξουν την ανακύκλωση εκεί κάτω ?

  Δράσεις ενημέρωσεις του κοινού (πλην του Δελτίου Τύπου στο ίντερνετ) δεν θα γίνουν ? Πως θα ενημερωθούν οι πολίτες (ειδικά οι μεγαλύτεροι που δεν ξημερωβραδιάζονται στο διαδίκτυο όπως εμείς)

 5. top says:

  Πόσο εμπαθής είσαι ρε φίλε; Μα πόσο; Αφού ξέρασες στο ποροσπλους ότι επιστρέφουμε στην εποχή Σπυρίδωνα (αλήθεια δεν θυμάμαι πότε ξενκίνησε η ανακύκλωση)κάνεις ότι δεν έχεις διαβάσει την ανακοίνωση. Ρε τι πράγμα είναι αυτό με εσάς έλεος. Καλό είναι βέβαια να μας πεις γιατί σταμάτησε η ανακύκλωση πρώτα. Ποτε και γιατί μας πήραν και τις σκουπιδιάρες και την κάνανε με ελαφρά πηδηματάκια.
  Να βοηθήσω λίγο; Ανακυκλώσιμα υλικά στην σκουπιδιάρα για ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ τα ζώα εμείς τα διαχωρίζαμε…
  Μην βιάζεσαι όλα θα γίνουν. Η απάντηση στο γιατί σου είναι ότι έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ η παρούσα διοίκηση. Θα έχει τους λόγους της. Εσείς είστε στον πάγκο κατάλαβέ το επί τέλους. Κουμάντο κάνει ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
  Α και που σαι έκανες τυπογραφικό λάθος στο Δίονυσος. Αποκλείεται καποιος με τις γνώσεις σου να μην ξέρει να γράψει σωστά τον Διόνυσο. Επίσης το έναντι συντάσσεται με γενική και όχι ονομαστική. Μάλλον και αυτό σου ξέφυγε.
  Υγ. Περπάτα και λίγο καλό κάνει

 6. Η τοποθέτηση κάδων στα σημεία που μπήκαν είναι λάθος.
  Δείχνουν προχειρότητα και τσαπατσουλιά.
  Εξ άλλου δεν έχω πεισθεί ότι τα ανακυκλώσημα πάνε εκεί που πρέπει αφού κανείς δεν γνωρίζει πως ρίχνεις ένα μπουκάλι του νερού στα δωχεία.
  Αποδείξεις από εκεί που πάνε υπάρχουν?
  Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος εκμετάλλευσης απορριμμάτων?
  Ο κ. Δήμαρχος γιατί κουβάλησε τους ανθρώπους και έκανε σεμινάριο στο Συγγρού με τόση καλή συμμετοχή και ενδιαφέρον?
  Εγώ θα συνεχίσω να τα διαχωρίζω αλλά και να ελέγχω που και πως πάνε όπως έχω υποχρέωση να κάνω.
  Οσο για τα ορθογραφικά λάθη μας κ. top <>.

 7. Πάνος says:

  “Η απάντηση στο γιατί σου είναι ότι έτσι ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ”

  Μα πως μπορώ να συζητήσω όταν υπάρχουν τέτοια τεκμηριωμένα και με πληρότητα επιχειρήματα ? Πως να φτάσω αυτήν την υψηλού επιπέδου και ήθους αντιπαράθεση…

  Η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής και η τυφλή υποστήριξη, δεν προσφέρουν τίποτα ούτε στον Δήμαρχο, αλλά ούτε και στον Δήμο.

  Εάν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος, ας βγουν να μας τον πουν να μας κάνουν όλους σοφότερους, αν δεν υπάρχει ας το πουν και πάλι, λαλίστατοι είναι με τα δελτία τύπου ….

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  Η ανακύκλωση έχει προβλήματα και το ειδανικό είναι να υπάρχουν κάδοι για δυνατότητα διαχωρισμού των υλικών πριν το εργοστάσιο από τους πολίτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε και να ευαισθητοποιούμαστε. Επίσης ανακύκλωση μπορούμε να κάνουμε οι ίδιοι, έως ένα βαθμό, χωρίς την ανάγκη κανενός.

  -Στο σούπερ μάρκετ ή σε άλλα καταστήματα, δεν ζητάμε σακούλες. Έχουμε φέρει την δική μας τσάντα από το σπίτι.

  -Συσκευασίες από τοπικά προϊόντα, ρωτάμε αν τις θέλουν οι παραγωγοί πίσω, δεν τις πετάμε.

  -Παλιά αντικείμενα, τα επισκευάζουμε ή χρησιμοποιούμε τα υλικά τους ή στήνουμε δίκτυο τοπικής ανακύκλωσης.

  Άλλοι δήμοι και πολίτες είναι καλύτεροι από μας και δεν κάνουν τόσα σκουπίδια; Εμείς δεν μπορούμε; Όλα από την πολιτεία τα περιμένουμε;

 9. top says:

  Πάνο φαίνεται ότι αυτό το κέιμενο σου το γράψανε. Έχει και σύνταξη και ορθογραφία. Εύγε στον συγγραφλεα του! Πάντως κουβέντα για την ταμπακέρα. Μετά το έτσι γουστάρει γράφει “κάποιον λόγο θα έχει”. Ασ το Πάνο εσύ και νοσοκομείο να φτιάξει ο Δημητριάδης θα γράψεις ότι έπρεπε να βαφτεί άλλο χρώμα.

  Κε Αθανάσιε προφανώς και το σχόλια για τα ορθογραφικά πάνε μόνον στον Πάνο που θεωρεί εαυτόν ανώτερο όλων και επαϊοντα. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά μην το παίζουμε και καθηγητάδες την ίδια ώρα. Συγγνώμη αν σας προσέβαλε το σχόλιό μου.
  Όμως θα ήθελα να μου πείτε γιατί δείχνουν τσαπατσουλιά; Μα δεν διαβάσατε την ανακοίνωση ότι έιναι προσωρινή η τοποθέτηση σε αυτά τα σημέια; Ναι φυσικά να ελέγξετε αν πάνε και πού πάνε. Διότι παλιά πηγαίνανε στα Λιόσια. Τι έννοείτε γιατι κουβάλησε τους ανθρώπους στο Συγγρού; Δεν έπρεπε;

Σχολιάστε