«Ναυάγιο» στη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Πόρου με τους Αντιπεριφερειάρχες για τις ιχθυοκαλλιέργειεςΑπογοητευτικό ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής  12 Μαΐου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, και είχε ως θέμα τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Σαρωνικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση που ανάρτησε ο Δήμαρχος Πόρου Γ. Δημητριάδης, οι Αντιπεριφερειάρχες, κύριοι Χατζηπέρος και Αναγνωστόπουλος ανακοίνωσαν ότι η Απόφαση 150/25.4.2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Πολιτεία να επισπεύσει την δημιουργία ιχθυο – βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) με βάση το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, δεν θα αλλάξει, όμως ταυτόχρονα κάλεσαν σε διάλογο ώστε να γίνουν κοινές ενέργειες προς την Πολιτεία για την αλλαγή του Χωροταξικού(!)

Η Δημοτική Αρχή Πόρου, Δήμαρχος, Αντιδημάρχοι και Πρόεδρος του Δ.Σ. απάντησαν ότι εκλαμβάνουν την θέση αυτή της Περιφέρειας ως ύβρη και κοροϊδία και ότι η πρόσκληση σε διάλογο ΜΕΤΑ την ψήφιση και την διατήρηση της Απόφασης 150/2017, προσβάλει τη νοημοσύνη τους.

Η Δημοτική Αρχή Πόρου υπενθύμισε ότι μέχρι την ψήφιση της Απόφασης ο Δήμος Πόρου απηύθυνε μάταια επί 2,5 χρόνια στην Περιφέρεια την ίδια πρόσκληση και τονίστηκε ότι η διατήρηση της επίμαχης Απόφασης θέτει την Περιφέρεια απέναντί στον Δήμο Πόρου στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και ότι το μόνο θέμα συζήτησης με την Περιφέρεια Αττικής είναι η διόρθωσή της.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Α’ και Β’ Πειραιώς, οι οποίοι συντάχθηκαν με την ρητορική των Αντιπεριφερειαρχών με μοναδική εξαίρεση την κ. Γ. Γεννιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση υπήρχε πάρα πολύ μεγάλη ένταση και δημιουργήθηκε μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ των μελών της δημοτικής αρχής με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, και του τελευταίου με τον Δήμαρχο Πόρου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΙΧΘΥΤΡΟΦΕΙΩΝ

Πλήρης απογοήτευση από την χθεσινή συνάντηση, για το θέμα των ιχθυοτροφείων, με τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Π. Χατζηπέρο και Α. Ανανγωστόπουλο, παρουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Α΄και Β΄Πειραιά. Μάς ανακοινώθηκε ότι η Απόφαση 150/25.4.2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται από την Πολιτεία να επισπεύσει την δημιουργία ιχθυο – βιομηχανικών ζωνών (ΠΟΑΥ) με βάση το Χωροταξικό των Υδατοκαλλιεργειών, δεν θα αλλάξει. Ταυτόχρονα, μάς είπαν ότι η θέση της Περιφέρειας εναντίον(!) του Χωροταξικού είναι δεδομένη και μάς κάλεσαν σε διάλογο για να κάνουμε κοινές ενέργειες(!) προς την Πολιτεία για την αλλαγή του…

Από την μεριά μας (εγώ, οι δύο Αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος του ΔΣ), απαντήσαμε ότι εκλαμβάνουμε την θέση αυτή της Περιφέρειας ως ύβρη και κοροϊδία και ότι η πρόσκληση σε διάλογο ΜΕΤΑ την ψήφιση και την διατήρηση της Απόφασης 150/2017, προσβάλει τη νοημοσύνη μας, δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι την ψήφιση της Απόφασης ο Δήμος απηύθυνε μάταια επί 2,5 χρόνια στην Περιφέρεια την ίδια πρόσκληση. Τονίσαμε ότι η διατήρηση της επίμαχης Απόφασης θέτει την Περιφέρεια απέναντί μας στο θέμα των ιχθυοκαλλιεργειών και ότι το μόνο θέμα συζήτησης μαζί τους είναι η διόρθωσή της. Κάθε άλλη συζήτηση , όπως και «κοινές ενέργειες» με εκείνους που ζητούν επισήμως την επίσπευση της βιομηχανοποίησης του Πόρου, εντάσσονται σε ένα θέατρο παραλόγου, στο οποίο εμείς δεν θα παίξουμε.

Το αποκορύφωμα της υποκριτικής στάσης των Αντιπεριφερειαρχών ήταν ότι έφτασαν στο σημείο να εγκαλέσουν τον Δήμο Πόρου ότι εκείνος δεν έχει ενεργήσει όπως θα έπρεπε κατά του Χωροταξικού και τελικά να μάς πουν: «Πρέπει να αποφασίσετε αν είστε μαζί μας στον αγώνα για την αλλαγή του Χωροταξικού ή όχι». Στο σημείο αυτό αποχώρησα από την συνάντηση για να αποφύγω να απαντήσω με τις λέξεις που άρμοζαν σε αυτά που ακούω.

Απογοητευτική ήταν και η στάση της πλειοψηφίας των παρισταμένων βουλευτών, οι οποίοι συντάχθηκαν με την ρητορική των Αντιπεριφερειαρχών (εξαίρεση η κ. Γ. Γεννιά).

Αναμένω την τελική επικοινωνία μου με την κ. Δούρου, με την οποία ξαναμίλησα χθες μετά τη συνάντηση, για να ενημερώσω στη συνέχεια για τις επόμενες κινήσεις του Δήμου Πόρου (και όχι μόνο) και να γνωστοποιήσω περισσότερες πτυχές του ζητήματος.»

 

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ says:

    Τάκη για κατέβα στον Πόρο!

  2. Γιάννης Γκούμας says:

    Η βιομηχανοποίηση είναι του Σαρωνικού, όχι του Πόρου. Το εντυπωσιακό είναι ότι και οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι διαφωνούν με το χωροταξικό, αλλά ταυτόχρονα αμφισβητείται η διάθεση να επισπευθεί η όποια διόρθωσή του.

    Όταν πονάει το κεφάλι, δεν τον κόβεις, το κάνεις καλά…..νομίζω….

    Είναι τόσες πολλές χρήσεις και θέσεις καταγεγραμμένες, τουρισμός, οικισμοί, παραλίες, δάση, μονοπάτια, αγροτικά, αρχαία, natura, προστατευόμενες ζώνες φυτικές, ζωικές και θαλάσσιες. Ας τα βάλει κάποιος σε κοινό υπόβαθρο να μπουν κάπου και οι ιχθυοκαλλιέργειες….

Σχολιάστε