Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ψήφτα


φωτό Γιάννης Δρούγκας

φωτό Γιάννης Δρούγκας

Τα   γραφικά  υδρόβια πτηνά, φλαμίγκος, ερωδιοί, κορμοράνοι, πάπιες  κλπ. είναι η μόνη  χαρούμενη νότα, ακόμα και τώρα το χειμώνα καθώς   κολυμπούν  στον υδροβιότοπο της Ψήφτας, τον οποίο  ο άλλοτε νομάρχης Γιάννης Μίχας,  το 2007, είχε καθαρίσει  με «μπήγα»  και  επρόκειτο να φυτέψει σ αυτόν νούφαρα!

Ωστόσο  από τότε ο χώρος και μαζί τα κτίρια που  κατασκευάστηκαν για την τουριστική αξιοποίησή  του  και λεηλατήθηκαν  πολλές φορές, παραμένουν κλειστά  και αχρησιμοποίητα (Αλήθεια  που ανήκουν αυτά;).

Το ίδιο και το  έργο   ανακατασκευής της γέφυρας της Ψήφτας, για την όποια είχε εγκριθεί  πίστωση 500.000 €  και  επρόκειτο να  γίνει δημοπρασία  και να συναφθεί   εργολαβική  σύμβαση,  ένα έργο  για το οποίο η ιστοσελίδα koutouzis.gr έχει γράψει  πολλές φορές  και  είχε κολλήσει  στην Αρχαιολογία  αφού   στο  θαλάσσιο χώρο προ αυτής βρίσκεται βυθισμένη μεγάλη αρχαία πόλη πολλών χιλιάδων κατοίκων .

Ας ελπίσουμε ότι η νέα  Δημοτική Αρχή, που πιστεύουμε ξεπέρασε τις ταλαιπωρίες , θα μπορέσει επί τέλους να ασχοληθεί με τα φλέγοντα ζητήματα του Δήμου  Τροιζηνίας- Μεθάνων.

http://www.koutouzis.gr/TROIZHNIA-187.htm
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. moggie says:

    Ωραία φωτογραφία…μπράβο Γιάννη!!!! “Πατινάροντας στην Ψήφτα”

Σχολιάστε