Μαθαίνοντας το Περιβάλλον: “Παιδική HELMEPA” στον ΠόροHELMEPA_JuniorΗ ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου εντάχθηκε στο Εθελοντικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» για το έτος 2014-2015 με αριθμό συμμετοχής παιδικής ομάδας 322-Ε και την εθελοντική καθοδήγηση της κας Κατερίνας Ανδρέου, Χημικού Μηχανικού.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 17:00 και για μια περίπου ώρα, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου, δραστηριότητες, παιχνίδια, πειράματα, δημιουργίες και ανάγνωση παραμυθιών τα οποία είναι όλα σχετικά με το περιβάλλον, έχοντας ως βάση το σχέδιο δράσης του προγράμματος HELMEPA.

Τα μέλη της παιδικής ομάδας εκτελούν δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, να μάθουν μερικά πράγματα για την ναυτιλία και να έλθουν σε μια πρώτη επαφή με τις επιστήμες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 5-12 ετών (νηπιαγωγείο, δημοτικό) και είναι ανοιχτό σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτό.

Για να ενημερωθείτε περαιτέρω, μπορείτε να μιλήσετε με την κ. Ανδρέου, τον π. Χαράλαμπο (22980 26687) ή και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Παιδικής HELMEPA www.helmepajunior.gr που έχει δημιουργηθεί από την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος.
Σχολιάστε