Καθαρισμός βυθού στο ΝεώριοΣτη φωτογραφία διακρίνεται ο γνωστός ζωγράφος Γιάννης Ψυχοπαίδης, ο οποίος συμμετείχε στην «επιχείρηση» της περασμένης Κυριακής

Υποβρύχιο καθαρισμό στην περιοχή του Νεωρίου Πόρου πραγματοποίησαν την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου τα μέλη του Συλλόγου «Πρωτοβουλία – Πόρος». Εκατοντάδες απορρίμματα, κυρίως πλαστικές και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών και νερών και πλαστικές σακούλες ανασύρθηκαν με ελεύθερη κατάδυση από τη βίλα Διαμαντόπουλου έως το Δασκαλιό, και σε βάθος μέχρι δέκα μέτρων. Ο καθαρισμός είναι ο δεύτερος που πραγματοποιείται φέτος το καλοκαίρι από το Σύλλογο «Πρωτοβουλία – Πόρος», καθώς τον Ιούλιο είχε καθαριστεί και η περιοχή από το Passage έως και το λιμανάκι της Αγάπης. Δυστυχώς τα απορρίμματα που ανασύρθηκαν αποτελούν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των συνολικών σκουπιδιών που βρίσκονται στους βυθούς της εν λόγω περιοχής, ενώ η κατάσταση είναι εξίσου δραματική και στους υπόλοιπους βυθούς του κόλπου, της περιοχής του Ασκελίου και του λιμανιού του Πόρου.

Ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία – Πόρος» σκοπεύει να καθιερώσει περιοδικούς καθαρισμούς τουλάχιστον δύο με τρεις φορές τον χρόνο στους βυθούς του Πόρου, ώστε τα αποτελέσματά τους να αρχίσουν να δρουν σωρευτικά και να συμβάλουν στην ουσιαστική εξυγίανση των βυθών.
Σχολιάστε