Επισήμως ΠΟΑΥ ο Πόρος και η Τροιζηνία…Υπογράφηκε τελικώς πριν λίγες μέρες η Κ.Υ.Α (31722/4.11.2011) για το χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης Φ.Ε.Κ. 2505/4.11.2011. Η Πολιτεία χωρίς να λάβει υπόψη, τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις πολλών Δήμων και Φορέων περιοχών που θίγονται από την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών στις περιοχές τους, συμπεριέλαβε τελικά και τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας.
Θα περιμένουμε πλέον με ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν στη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα περιμένουμε και τις αντιδράσεις στον Πόρο. Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Πόρου, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από τις 27 Απριλίου, έχει δεσμευθεί πως αν δεν εξαιρεθεί ο Πόρος από τον σχεδιασμό του χωροταξικού πλαισίου υδατοκαλλιεργειών, τότε το δημοτικό συμβούλιο Πόρου θα προσφύγει σε όλα τα αρμίδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια θα παραιτηθεί σύσσωμο μαζί με τον δήμαρχο.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Πάνος Θεοχάρης says:

  H σταυροφορία ενάντια στους ανεμόμυλους του Δον Κιχώτη έληξε με το γνωστό αποτέλεσμα…

  Ο κ. Δημητριάδης δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι ούτε ο Πόρος θα εξαιρεθεί, ούτε αλλαγές θα υπάρξουν. Βέβαια αυτό ουδέποτε τον εμπόδισε να κάνει το νησί μαντάρα, και να αναγάγει το θέμα των Ιχθυοκαλλιεργειών σε μοναδικό θέμα του νησιού και του Δήμου, παραγκωνίζοντας τα πραγματικά σημαντικά θέματα.

  Εγώ ελπίζω ότι η πλειοψηφούσα παράταξη, η σημερινή Δημοτική Αρχή, θα κάνει αυτό που την ψηφίσαμε, θα αφήσει τον λαϊκισμό των καφενείων (βλέπε παραιτήσεις), θα αφήσει την ενημέρωση τύπου παραλίας με ανεύθυνες γνώμες, δηλώσεις και δημοσιεύματα, και θα κάτσει να διαβάσει τι προσφέρει ο νέος νόμος, και να δει πως θα εκμεταλλευτεί τον νόμο.

  Άλλωστε εκλέξαμε δημοτική αρχή που ορκίστηκε να υπακούει στους νόμους και το σύνταγμα, όχι δημοτική αρχή του βουνού να κάνει επανάσταση.

  Ας προσφύγουν στα δικαστήρια εφόσον σοβαροί νομικοί βρουν ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, αλλά στο μεταξύ, δεν είναι απλά υποχρεωμένοι να τον ακολουθήσουν, αλλά επιβάλλεται ηθικά για το καλό του νησιού.

  Ήρθε η ώρα να δει ο Δήμος πως θα εκμεταλλευτεί την ΠΟΑΥ, πως θα αρχίσει να ελέγχει ο ίδιος τις υδατοκαλλιέργειες μέσω του φορέα διαχείρισης που πρέπει ο ίδιος να δημιουργήσει.

  Όσο και να έχουν παραπλανήσει τους δημότες του Πόρου (αλλά και τους δημοτικούς άρχοντες), οι δον Κιχώτες των ΠΟΑΥ, ήρθε η ώρα να πρυτανεύσει η λογική, ήρθε η ώρα του πραγματικό εποικοδομητικού διαλόγου, ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος πραγματικά τι είναι η ΠΟΑΥ που φέρνει η ΚΥΑ, και μέσω των ΠΟΑΥ της ΚΥΑ να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες των ιχθυοκαλλιεργειών.

Σχολιάστε