Εβδομάδα ανακύκλωσης στον Πόρο: Τι ανακυκλώνουμε στους Μπλε Κάδους (βίντεο)KadosmeylikaΞεκίνησε σήμερα επίσημα το πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Πόρου. Απόψε, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο κτήριο Συγγρού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από τη δημοτική αρχή, δασκάλους, μέλη συλλόγων και εθελοντές, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση στο περιβάλλον, στους κατοίκους και στον Δήμο.

Η εβδομάδα ανακύκλωσης, αποτελεί για την τοπική κοινωνία, η μεγάλη ευκαιρία για την υπέρβαση. Η μεγάλη ευκαιρία για όλους μας, να αλλάξουμε τις συνήθειες μας, για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Η Ανακύκλωση σήμερα αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το περιβάλλον και το μέλλον μας. Δεν είναι μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά αντίθετα, υποχρέωση κάθε πολιτισμένης κοινωνίας που συμβάλει έμπρακτα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας που προάγει την Ανακύκλωση στους πολίτες και όλους τους κοινωνικούς εταίρους αναγνωρίζοντας ότι η Ανακύκλωση πρέπει να μπει στην καθημερινότητά μας και να γίνει Τρόπος Ζωής.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, Ανακύκλωση με καθαρά τεχνικούς όρους είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας (γυαλί, χαρτί, πλαστικό αλουμίνιο, λευκοσίδηρο και ξύλο) και η επαναεισαγωγή τους στον κύκλο παραγωγής.

Σε διάφορα σημεία του Πόρου, έχουν τοποθετηθεί τους τελευταίους μήνες, οι Μπλε Κάδοι της Ανακύκλωσης.

Στον ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ μπαίνουν όλες οι ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, δηλαδή: αλουμινένιεςλευκοσιδηρέςπλαστικέςγυάλινες και χάρτινες.

 

Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπίρες κ.ά.

Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, τοματοπολτό κ.ά.

Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος , οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες κ.ά.

Συσκευασίες από Γυαλί, π.χ. μπουκάλια και βαζάκια, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, τρόφιμα κ.ά.

Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

 
Σχολιάστε