Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Πόρο: Έξτρα κίνητρο για όλους η διαφάνεια και ο έλεγχος στο έργο της Ανακύκλωσης


Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Πατήστε την εικόνα για μεγέθυνση

Τη διαφάνεια και τον έλεγχο αποτελεσματικότητας επιστρατεύει ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, προκειμένου να πείσει τους δημότες του Πόρου για την αποτελεσματικότητα του έργου, και να τους δώσει παράλληλα έξτρα κίνητρο να ανακυκλώνουν τακτικά, από εδώ και στο εξής.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πόρου, ξεκίνησε να δημοσιοποιεί τις «Εκθέσεις Αποτελεσμάτων Έργου Ανακύκλωσης» του Δήμου Πόρου, τις οποίες έχει ζητήσει να του αποστέλλει κάθε μήνα η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, προκειμένου να ελέγχει προσωπικά την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας και οι πολίτες να μπορούν με την σειρά τους να ελέγχουν την συνέπεια και την πρόοδο του Δήμου  στην συγκεκριμένη δράση.
Στον πρώτο πίνακα των Εκθέσεων παρουσιάζονται τα μηνιαία αποτελέσματα και στον δεύτερο τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα όλου του χρόνου (στην περίπτωσή μας από τον Αύγουστο). Οι Εκθέσεις παραδίδονται στον δήμαρχο με καθυστέρηση δύο μηνών, επομένως η πρώτη που δημοσιεύει είναι εκείνη του Σεπτεμβρίου.
Επεξήγηση όρων:
• «Κάδοι που έχουν παραδοθεί»: Αθροίζονται οι 78 μπλε κάδοι που είχαν παραδοθεί στον Δήμο μας πριν αρκετά χρόνια και οι 50 νέοι που παραλήφθηκαν τον Αύγουστο. Μόνον οι 50 νέοι λειτουργούν για την ανακύκλωση, ενώ οι παλιοί (οι οποίοι ξεχωρίζουν εύκολα επειδή δεν έχουν πλέον αυτοκόλλητα) αντικαθίστανται σταδιακά με πράσινους, αφού ατυχώς χρησιμοποιούνται επί χρόνια για τα σύμμεικτα απορρίμματα. Επίσης, σύντομα πρόκειται να παραληφθούν 30 μικροί μπλε κάδοι για το εσωτερικό του οικισμού.
• «Δρομολόγια που εκτελέστηκαν»: Εννοούνται τα δρομολόγια μεταφοράς προς το εργοστάσιο και όχι τα δρομολόγια αποκομιδής εντός του Δήμου, τα οποία είναι πολύ περισσότερα (χρειάζονται αρκετά δρομολόγια αποκομιδής για να γεμίσει το όχημα). Το απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου που αποκλειστικά διενεργεί την αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων είναι το υπ’ αριθμ. κυκλ. ΚΗΗ 5748.
• «Διάθεση υπολείμματος»: Προκύπτει με βάση το συνολικό ποσοστό υπολείμματος του εργοστασίου, το οποίο επιμερίζεται σε όλους τους Δήμους.
• «Μ.Φ.Δ.»: Μέσο Φορτίο Δρομολογίων.

12070010

Η συμμετοχή των παιδιών στην εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση

Με παιδικές φωνές και γέλια, συνεχίστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών του Πόρου, το πρωί της Τρίτης 1 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρου, μαζί με τις δασκάλες τους κυρίες Βογιατζή και Τρασάνη, φωτογραφήθηκαν στην παραλία του νησιού, να διανέμουν φυλλάδια ενημέρωσης για την ανακύκλωση, κάνοντας αρκετό θόρυβο γύρω από αυτήν, και υψώνοντας πανό που έγραφε: «Τα σκουπίδια δεν είναι άχρηστα υλικά – ανακύκλωση κι εγώ κι εσύ»
Σχολιάστε