Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Πόρου: 30 Νοεμβρίου έως 4 ΔεκεμβρίουΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣΞεκινάει η καμπάνια ενημέρωσης πάνω στην ανακύκλωση, που είχε εξαγγείλει ο Δήμαρχος Πόρου, σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η καμπάνια, ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της ανακύκλωσης στον δήμο μας και έχει ως στόχο, να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί την υπέρβαση, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη για την κοινωνική, πολιτισμική, οικολογική άλλα και οικονομική μας ανάπτυξη.

Αναλυτικότερα, ο  Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τα σχολεία του νησιού, διοργανώνει από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2015, την «Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Πόρο». Σκοπός των δράσεων της «Εβδομάδας», οι οποίες θα συνδυαστούν με την πλήρη ανάπτυξη του δικτύου των μπλε κάδων του Δήμου (το οποίο λειτουργεί πιλοτικά από τις αρχές Αυγούστου με ιδιαίτερα ενθαρρυντική ανταπόκριση), είναι η ενημέρωση και συμμετοχή όλων των κατοίκων και ιδιαίτερα των μαθητών, στις δράσεις ανακύκλωσης και η ανάπτυξη της τοπικής περιβαλλοντικής συνείδησης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:
• Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 18:00, στο κτήριο Συγγρού θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από τη δημοτική αρχή, δασκάλους, μέλη συλλόγων και εθελοντές, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση στο περιβάλλον, στους κατοίκους και στον Δήμο. Στο πλαίσιο της ομιλίας θα παρουσιασθεί ο θεσμός του «ΠρωτοΠόρου της Ανακύκλωσης», ο οποίος δίνει την δυνατότητα, σε όποιες επιχειρήσεις επιθυμούν, να αναπτύξουν περισσότερες υποχρεώσεις και προνόμια στις δράσεις ανακύκλωσης («προσωπικός» μπλε κάδος, διαχωρισμός ρευμάτων, προβολή της προσφοράς τους κ.α.).
• Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, το πρωί, στο νέο λιμάνι δίπλα στην Παιδική Χαρά, το «Λούνα Παρκ για την Ανακύκλωση» θα δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν την ανακύκλωση μέσα από το παιχνίδι.
• Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, στις 11:00, η χορωδία του Γυμνασίου θα τραγουδήσει για το περιβάλλον στην πλατεία Ηρώων.
• Όλη την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις από μαθητές και μέλη αθλητικών σωματείων.

 
Σχολιάστε