Δράσεις του Κ.Π.Ε την άνοιξηΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Τροιζήνας – Μεθάνων πραγματοποίησε τις παρακάτω Δράσεις με συμμετοχή σχολείων της περιοχής:

Δράση 1η: την Τρίτη 20/4/2010 και την Τετάρτη 21/4/2010 πραγματοποιήθηκε Δράση σχετική με τους υγρότοπους σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, το Δήμο Πόρου και το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.
Κατά τη διάρκεια της δράσης αυτής οι μαθητές των τοπικών σχολείων ενημερώθηκαν για τη σημασία των υγροτόπων με προβολή σχετικής ταινίας-ντοκιμαντέρ, συζήτηση και βιωματικά παιχνίδια.
Η Δράση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Ανδρέα Συγγρού» στον Πόρο την Τρίτη 20/4 και την Τετάρτη 21/4 από τις 9 π.μ. ως τις 12.30 και συμμετείχαν μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των σχολείων: Δ.Σ. Καλλονής, Δ.Σ. Τροιζήνας, Δ.Σ. Δρυόπης, Δ.Σ.Καρατζά, Δ.Σ. Μεθάνων, Δ.Σ. Αγίας Ελένης, 1ο Δ.Σ. Πόρου, 2ο Δ.Σ. Πόρου.

Δράση 2η: Την Τετάρτη 26/5/2010 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Γαλατά Δράση με θέμα «Εξοικονόμηση νερού».
Οι μαθητές τμήματος της Ε’ τάξης, με την βοήθεια της δασκάλας τους κ. Αλεξάνδρας Δασκάλου, ενημερώθηκαν σχετικά με τα προβλήματα της κακής διαχείρισης του νερού, πήραν μέρος σε απλά πειράματα και ζωγράφισαν αφίσες για να δημοσιοποιήσουν την ανάγκη προστασίας του φυσικού αυτού πόρου.
Σχολιάστε