Δεν συμμετέχει φέτος ο Δήμος Πόρου στην Ώρα της Γηςearth_hour1Ξεχάστηκε φέτος από τον Δήμο Πόρου η «’Ώρα της Γης 2013», μία παγκόσμια πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Ενώ στο παρελθόν ο Δήμος μας, συμμετείχε ενεργά επί σειρά ετών, σε αυτή την πρωτοβουλία, φέτος 21/3 δεν συμμετέχει επίσημα. Αντιθέτως, από το πρωί της 23ης Μαρτίου, θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια κτήρια του νησιού, ενόψει της Εθνικής Επετείου(!)
Το κάλεσμα της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF έχει στόχο την ευαισθητοποίηση δισεκατομμυρίων πολιτών και χιλιάδων πόλεων του πλανήτη μας, που υπεύθυνα οφείλουν να λάβουν μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δίνοντας το μήνυμα πως το κλίμα του πλανήτη είναι στο χέρι μας!
Η φετινή περιβαλλοντική συσκότιση, ενεργοποιεί το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, δεκάδες δήμους (συγκεκριμένα 59) σε ολόκληρη τη χώρα, αφήνει απτή κληρονομιά σε πολίτες και περιβάλλον και «κατεβάζει τον διακόπτη» στην Ακρόπολη και πληθώρα άλλων σημείων αναφοράς ανά την Ελλάδα!
«Φέτος η Ώρα της Γης κινητοποιεί πολίτες και τοπική αυτοδιοίκηση για μια καλύτερη ζωή. Υπάρχουν λύσεις με τις οποίες μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και συνάμα να προστατεύσουμε το περιβάλλον. Αυτό αποδεικνύεται με τις «προκλήσεις» που διαμορφώνουν δεκάδες δήμοι και εκατοντάδες πολίτες ανά την Ελλάδα. Για όλους εμάς, στις 23 Μαρτίου ξεκινάει το στοίχημα. Θα παρακολουθούμε την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων των δήμων και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του που μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Γιώργος Βελλίδης, υπεύθυνος επικοινωνίας του WWF Ελλάς.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. sferos says:

    Ούτε και στον Δήμο συμμετέχει!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε