Αυξάνονται οι ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να γίνουν Εθελοντές ΠυροσβέστεςΠροχωράει το θέμα της δημιουργίας Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Πόρο, μετά την συνάντηση- ενημέρωση που έγινε στην Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα 14 άτομα είναι ήδη εθελοντές πυροσβέστες, ενώ άλλα 10 ακόμη άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενσωματωθούν στη δύναμη του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου.
Από τους τοπικούς Συλλόγους, μόνο ο Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών, έχει κινητοποιήσει τα μέλη του για να υποστηρίξουν την προσπάθεια.
Από τον Ιούνιο του 2011, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας, ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου, η δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί. Στην εν λόγω συνεδρίαση, είχε ακουστεί η πρόταση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μάγειρα, πως θα πρέπει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να συμπληρώσουν μια αίτηση και να ενσωματωθούν στη δύναμη του Εθελοντικού Κλιμακίου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ευτυχώς, κάποιοι Ποριώτες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και σήμερα η δημιουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πόρου είναι στο τελικό στάδιο υλοποίησης.
Να θυμίσουμε πως για να γίνει κάποιος εθελοντής Πυροσβέστης αρκεί να είναι 18 έως 55 ετών, να κατοικεί μόνιμα στο Δήμο Πόρου ή στην ευρύτερη περιοχή και πρέπει να υποβάλει μια απλή αίτηση στο Δήμο Πόρου ή στο Πυροσβεστικό Σταθμό Τροιζηνίας με τα εξής δικαιολογητικά:
Γνωμάτευση του πλησιέστερου τοπικού νοσοκομείου ή Κέντρου Υγείας που να πιστοποιεί τη καλή κατάσταση της υγείας
Απολυτήριο τουλάχιστον δημοτικού σχολείου.
Άδεια οδήγησης για τους οδηγούς.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Δήμο Πόρου, ή στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Τροιζηνίας στο τηλέφωνο 22980 35199.
Σχολιάστε