Αντιδράσεις για την επιστολή της Κοινοπραξίας των F/BΑπό την Περιβαλλοντική Εταιρεία [Για την προστασία του Αργοσαρωνικού] λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα, αναφορικά με την επιστολή της κοινοπραξίας των ferryboat Πόρου- Γαλατά, υπέρ των ιχθυοτροφείων.

Περιβαλλοντική Εταιρεία
[Για την προστασία του Αργοσαρωνικού]
Εδρα : Λουτρόπολη Μεθάνων
Φάξ: 2298092001
perivalkyon@yahoo.com

Προς: Porosnews
Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη
Δημάρχους: Πόρου , Τροιζηνίας

Με λύπη διαβάσαμε στη σελίδα σας, αγνοημένη επιστολή διαμαρτυρίας της κοινοπραξίας [ Πορθμεία Πόρου-Γαλατά ] προς τον Δημήτρη Κατσικάρη (στις 18/07/11) με θέμα: Τη διακοπή λειτουργίας παράνομων ιχθυοκαλλιεργειών Πόρου.
Το ύφος και ο τόνος της επιστολής είναι αντάξιος της σημερινής κοινωνίας, όπου οι άνθρωποι έχουν αναλάβει εργολαβικά χάριν του κέρδους να αφανίσουν τον πλανήτη Γη.
Οπως λένε οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας πλοίων Πόρου – Γαλατά, θα χάσουν τη δουλειά τους 46 οικογένειες ( εμείς αμφιβάλλουμε ότι είναι έτσι ) διότι από ότι γνωρίζουμε οι ιχθυοκαλλιέργειες προτιμούν, επί το πλείστον, φθηνούς αλλοδαπούς εργαζόμενους .
Σε περίπτωση, όμως, που οι ιχθυοκαλλιέργειες συνεχίσουν παράνομα και ασύδοτα, μακροπρόθεσμα θα χάσουν τη δουλειά τους οι ντόπιοι ψαράδες που υπερβαίνουν τους 246 λόγω της μείωσης των άγριων ντόπιων ψαριών, από την μόλυνση των τόπων αναπαραγωγής των.
Φαίνεται καθαρά στην επιστολή, ότι, οι μεγάλες για την περιοχή επιχειρήσεις, υπολογίζουν μόνο το κέρδος τους και καθόλου το περιβάλλον που ζούμε. Χάριν του βραχυπρόθεσμου κέρδους θυσιάζουνε τον Τουρισμό, την ανάπτυξη της άγριας πανίδας,το κάλλοςτης περιοχής, την υγεία και, επομένως το μέλλον των παιδιών μας.
Το ότι μπορει να μην είναι διάφανες οι σχέσεις, φαίνεται σε αυτήν την επιστολή, όταν αναφέρεται, ότι τα ιχθυοτροφεία ενισχύουν μεταξύ άλλων (με ιδιοτελή σκοπό αραγε;) και τους τοπικούς συλλόγους του Πόρου.
Η οικονομία της Χώρας μας έπεσε έξω για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων και οι ανορθόδοξες, χωρίς μελέτες και χωρίς σωστούς νόμους , πρόχειρες επενδύσεις, όπως τα ιχθυοτροφεία, που λειτουργούν με νόρμες που στη διπλανή Ιταλία και σε άλλες πολιτισμένες χώρες απαγορεύονται, με αποτέλεσμα την καταστροφή των Ελληνικών βιότοπων.

Αν και με τον κ. Δημήτρη Κατσικάρη δεν έχουμε καμία προσωπική σχέση, τον συγχαίρουμε για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Μπράβο σας κ. Κατσικάρη.

Μέθανα 20-02-2012

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
[ Για την προστασία του Αργοσαρωνικού]

Σπύρος Παπαιωάννου Πρόεδρος
Ανδρέας Τζινιέρης Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Σκούρτης Υπεύθ. Δημ Σχέσεων
Σχολιάστε