Αλέκα Παπαρήγα για ιχθυοκαλλιέργειες: Η μόνη λύση είναι η συσπείρωση στις λαϊκές επιτροπέςΜε την ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συναντήθηκαν στις 9.2.2012, εκπρόσωποι της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής», στα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό. Στη συνάντηση συμμετείχαν η βουλευτής Δ. Μανωλάκου, το μέλος της ΚΕ Π. Μεντρέκας, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Κ. Γκάτζιος, ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Γ. Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Επιδαύρου, Γ. Βερδελής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πόρου Γ. Δημητριάδης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών – Οικοπεδούχων Σκορπονερίου, Γ. Ψάχος.
Όπως επεσήμανε η κ. Παπαρήγα, η ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών, πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον και τη διατροφική αλυσίδα χωρίς να περιορίζει τα αλιευτικά πεδία των μικρομεσαίων ψαράδων. Στο πλαίσιο αυτό, ζητά να αποσυρθεί η ΚΥΑ του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών, που διευκολύνει μόνο τη συγκέντρωση και την κερδοφορία ελάχιστων επιχειρηματικών ομίλων, με καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον των παράκτιων περιοχών. Όπως επισήμανε η Δ. Μανωλάκου, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή έθεσε το ζήτημα του Χωροταξικού στα Περιφερειακά Συμβούλια, όπου το καταψήφισε, έθεσε το θέμα στο ΓΕΩΤΕΕ που πήρε απόφαση καταδίκης της, κατέθεσε ερωτήσεις στη Βουλή, καταψήφισε στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ που απαλλάσσει τις επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας από την ανάγκη περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ζήτησε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος να καλέσει τη Συντονιστική Επιτροπή για να ακούσει τις απόψεις τους. Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που θίγονται να συσπειρωθούν στις λαϊκές επιτροπές, γιατί μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει λύση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΣΕ, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι το πρωταρχικό αίτημα της Επιτροπής είναι να αποσυρθεί η ΚΥΑ και ζήτησαν από την κ. Παπαρήγα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ να υποστηρίξει κάθε πρωτοβουλία για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής κατά των οχτώ υπουργών που την υπέγραψαν, για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών τους. Η Επιτροπή ευχαριστεί δημοσίως την κ. Παπαρήγα για την υποστήριξή της και για το γεγονός ότι είναι η μοναδική μέχρι σήμερα αρχηγός κόμματος που ανταποκρίθηκε προσωπικά στο αίτημα της Επιτροπής για συνάντηση. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις εκπροσώπων της Επιτροπής με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Αριστεράς και του Άρματος Πολιτών. Τα κόμματα αυτά, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Συμμαχία και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν δηλώσει την απόλυτη υποστήριξή τους στα αιτήματα και τη δράση της Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΠΣΕ κλείνει με την ακόλουθη πρόταση:
ΝΔ και ΛΑΟΣ (και φυσικά το ΠΑΣΟΚ) δεν έχουν απαντήσει καν στις επανηλειμμένες επιστολές μας!!!! Ξαναρωτάμε: είναι υπέρ του Χωροταξικού των Υδατοκαλλιεργειών;
Σχολιάστε