Ένας διαφορετικός νυχτερινός… επισκέπτηςkounaviΜε έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τις νυχτερινές ώρες, επισκέπτονται τον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου… κουνάβια.

Πριν από μερικά βράδια, είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια, ένα κουνάβι (σαν αυτό της φωτογραφίας) στο μέγεθος μιας μεγάλης γάτας, σε σοκάκι του Αγίου Γεωργίου, παραπλεύρως της οδού Μητροπόλεως. Μάλιστα είχαμε την ευκαιρία να το παρατηρήσουμε για μερικά δευτερόλεπτα, πριν χαθεί στα στενά του Πόρου. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να το φωτογραφήσουμε.

Σύμφωνα με αναγνώστες, έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν επισκέψεις κουναβιών στον παραδοσιακό οικισμό τις νυχτερινές ώρες, ενώ σε μέρη που βρίσκονται πιο κοντά σε δάσος, όπως ο Συνοικισμός και η Φούσα, αλλά και στον Γαλατά, τα κουνάβια εμφανίζονται πιο συχνά.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, παρά μόνο για εκείνους που έχουν κοτέτσια, και  δεν ξέρουμε αν το παραπάνω γεγονός αποτελεί είδηση. Ωστόσο αξίζει η καταγραφή του, καθώς αποτελεί χρήσιμο στοιχείο για την καλύτερη γνώση σχετικά με την πανίδα του παραδοσιακού οικισμού του Πόρου.
Σχολιάστε