Άσκηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας στον ΠόροIMG_0587Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  24/9, στο λιμάνι των φέρρυμποτ, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου και την εταιρία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», θεωρητική εκπαίδευση και άσκηση  για την ομάδα αντιμετώπισης ρύπανσης του Δ.Λ.Τ. Πόρου, στην οποία συμμετείχαν, βαθμοφόροι του Λιμεναρχείου Πόρου, και αρμόδιοι υπάλληλοι του Δήμου Πόρου.

Στην Άσκηση παρουσιάστηκαν όλα τα μέσα που διαθέτει το Δ.Λ.Τ. Πόρου, και έγινε και επίδειξη τοποθέτησης φράγματος περιορισμού πετρελαιοκηλίδας. Την άσκηση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου παρακολούθησε η Αντιπρόεδρος κα Μητσιοπούλου, και από το Δήμο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μωρόπουλος

IMG_0570Να σημειώσουμε πως η εταιρία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος» , είναι η  εταιρία που υποστηρίζει το Δ.Λ.Τ. με υλικά και τεχνογνωσία.  Η εταιρία  αμείβεται με 4 χιλιάδες ευρώ ετησίως, για να επεμβαίνει σε περιπτώσεις ρύπανσης από πετρελαιοειδή, οι οποίες σημειώνονται κατά καιρούς, στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μας.  Να θυμίσουμε, πως προσφάτως, τη νύχτα της  10ης Σεπτεμβρίου, προκλήθηκε στο λιμάνι του Πόρου, ρύπανση από πετρελαιοειδή, μπροστά από την πιάτσα των ταξί. Σε εκείνη την περίπτωση, η ρύπανση, δεν αντιμετωπίστηκε με τεχνητά μέσα.

 
Σχολιάστε