​«Η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους»ieronimos-arxiepiskoposΟ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει μαζί με το κράτος στην αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος διευκρίνισε πως δεν  μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για αξιοποίησή της, προκειμένου να παραμείνει σε ελληνικά χέρια. Μάλιστα, υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί εν ευθέτω χρόνω με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Όπως είπε, «δεν έχω διαφορές μαζί της, αλλά ό,τι μπορεί να γίνει υπέρ του ελληνικού λαού, θα ήταν ευπρόσδεκτο». Σημείωσε, επίσης, ότι η Μέρκελ απέστειλε τον Γιοακίμ Φούχτελ, εκπρόσωπο της καγκελαρίας για την ελληνογερμανική συνεργασία, στην Αρχιεπισκοπή, για να συζητήσει μαζί του.

http://www.efsyn.gr/
Σχολιάστε