ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν μονομερώς τα κόκκινα δάνειά τουςvouliΜε μια τροπολογία – πρόκληση η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ρύθμισαν χθες μονομερώς τα κόκκινα δάνεια τους στις τράπεζες. Πώς; Δυο κυβερνητικοί βουλευτές (Καραγκούνης – ΝΔ και Κουτσούκος – ΠΑΣΟΚ) κατέθεσαν την τελευταία στιγμή – σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της συγκυβέρνησης – τροπολογία η οποία ορίζει το 40% της κρατικής χρηματοδότησης ως «ακατάσχετο και ανεκχώρητο».  Ο υπ. Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος αποδέχθηκε την τροπολογία η οποία τελικώς με τις ψήφους μόνο των δυο συγκυβερνώντων κομμάτων υιοθετήθηκε. Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρει ότι τα κόμματα, «ως νομικά πρόσωπα δημοσίου σκοπού, χρειάζονται ένα ελάχιστο διασφαλισμένο έσοδο για να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους».

«Εμείς έχουμε δηλώσει ότι από οικονομικής απόψεως είμαστε χρεοκοπημένοι ως κόμμα. Εμείς αυτή τη στιγμή δεν απολαμβάνουμε της κρατικής χρηματοδότησης, διότι την παρακρατούν οι τράπεζες» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Κουτσούκος που συνυπογράφει μαζί με τον Κ. Καραγκούνη της ΝΔ την τροπολογία.

«Με την τροπολογία – ντροπολογία επιφυλάσσετε ασυλία και αυτοπροστασία έναντι των οφειλών σας» σχολίασε σε υψηλούς τόνους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Πρέπει να υπάρχει ένα δίχτυ προστασίας για να μην εκβιάζονται τα κόμματα» της απάντηση ο Κ. Καραγκούνης. Ωστόσο, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε «εξόφθαλμη διαπλοκή κομμάτων με το τραπεζικό σύστημα» υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει διακριτική μεταχείριση από το τραπεζικό σύστημα, την ώρα που ο απλός πολίτης χειμάζεται από τράπεζες και εισπρακτικές εταιρείες».

Πηγή:  http://tvxs.gr/
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Nυχτερινές και εκπρόθεσμες, συνήθως άσχετες, (ν)τροπολογίες, σε άσχετα νομοσχέδια, για οικειοθελή φορολόγηση των εφοπλιστών, (ν)τροπολογίες για διαγραφή προστίμων και βεβαιωμένων υποχρεώσεων μεγαλοεπιχειρηματιών, την ίδια ώρα που ψηφίζουν περικοπές και υπερφορολόγηση μισθωτών και συνταξιούχων. (Ν)τροπολογίες υπέρ των ιδιοκτητών ΜΜΕ, καυτά νομοσχέδια και (ν)τροπολογίες στα θερινά τμήματα της Βουλής με αντικατάσταση, την τελευταία στιγμή, υποκριτικώς ανυπάκουων κυβερνητικών βουλευτών. Κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δημόσια Τηλεόραση και στην Δικαιοσύνη, με αναφορά ονομάτων δικαστών και υπουργών, όπως ανέφερε ο εν ενεργεία τότε γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, Τάκης Μπαλτάκος. Διακυβέρνηση με Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς να συντρέχουν οι λόγοι που προβλέπει το Συνταγμα (: έκτακτες περιπτώσεις και εξαιρετικώς επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης περιπτώσεις).

    Τώρα και μια νέα (ν)τροπολογία για το ακατάσχετο των οφειλών των κομμάτων, την ίδια ώρα που κατάσχουν τα τελευταία 300 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό συμπολίτη μας – χρήματα που του κατέθεσε η μητέρα του για να εξασφαλίσει την τροφή του παιδιού του. Νέα τροπολογία συνοδευόμενη από την ομολογία του κυβερνητικού βουλευτή “εμείς έχουμε δηλώσει ότι από οικονομικής απόψεως είμαστε χρεοκοπημένοι ως κόμμα.”. Χρεωκόπησαν τη χώρα, χρεωκόπησαν και τα κόμματά τους – με λίγα λόγια τα έκαναν μούτι στην οικονομία – και παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι έχουν το θράσος να εμφανίζονται ακόμα ως σωτήρες και να μασούν τα τελευταία ευρώ των φορολογούμενων πολιτών.

    Μόνον τροπολογία για κατάργηση του Συντάγματος δεν έχουμε δει ακόμα – εκτός κι αν γίνει μόλις ο πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ καταφέρει να μεθοδεύσει την μείωση του απαραίτητου αριθμού βουλευτών για την εκλογή ΠτΔ.

    υ.γ.
    Και μην ξεχνάμε: ο ΣυΡιζΑ φταίει. Για όλα. Γκαραντί, αφού το λέει συχνά μέχρι και η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ που «ξέρετε τι διαδικασία έχει κάνει για να είναι στο γραφείο της;;; Έχει ξυπνήσει απ’ τις έξι το πρωί, έχει βαφτεί, έχει κάνει διαδρομή μέσα στην κίνηση…»

Σχολιάστε