Δέσμευση Άδωνι για επίλυση των προβλημάτων του Κ.Υ. Γαλατά (βίντεο)vouliΤην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Α’ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση σχετικά με τη στελέχωση του ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Γαλατά – Πόρου κλήθηκε να απαντήσει το πρωί της Πέμπτης 27/06/13 ο νέος Υπουργός Υγείας Κος Άδωνις Γεωργιάδης. Η βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του Πόρου εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ – με αποτέλεσμα να καλύπτεται μόνον η μία βάρδια λειτουργίας του και να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για τη μεταφορά των ασθενών.

Η Μαρία Ρεπούση επισήμανε στον Υπουργό ότι το συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Με αντίστοιχες δυσκολίες στα θέματα υγείας είναι αντιμέτωπα και άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού όπως π.χ. η Αίγινα.

Απαντώντας στην ερώτηση ο Υπουργός δεσμεύθηκε να βρει μία λύση μέσα στην επόμενη εβδομάδα η οποία ακόμα κι αν δεν είναι μόνιμη, θα λύνει προσωρινά το πρόβλημα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η βουλευτής πρόσθεσε ότι εκτός από τα πληρώματα των ασθενοφόρων των νησιών του Αργοσαρωνικού τα Κέντρα Υγείας έχουν σοβαρά ζητήματα στη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι οργανικές θέσεις εμφανίζονται πληρωμένες ενώ στην πραγματικότητα είναι κενές καθώς οι γιατροί μετακινούνται με αποσπάσεις. Η βουλευτής ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει το σύστημα αποσπάσεων έτσι ώστε να γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες και με την προϋπόθεση ότι θα πληρώνονται αμέσως τα κενά που δημιουργούνται. Οι νησιώτες, τόνισε η βουλευτής, οφείλουν να έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ηπειρωτική αλλά και νησιωτική χώρα. Το δικαίωμα στην περίθαλψη και την υγεία συνιστά βασικό ανθρώπινο δικαίωμα για όλους.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Γιάννης Γκούμας says:

  Μια βδομάδα θα κάνει να βρει λύση ο υπουργός; Το πρόβλημα προς λύση….
  1) έχω 2 εκατομμύρια ανέργους.
  2) έχω μερικές εκαντοντάδες κενές θέσεις εργασίας προς πλήρωση

  Τι κάνω;
  Απάντηση: ΑΣΕΠ
  χρόνος επεξεργασίας προβλήματος από Άδωνη Γεωργιάδη 1 βδομάδα. Θα ανταπεξέλθει; Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει.

Σχολιάστε