7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου ΥγείαςΤο Σάββατο 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας όπου έγινε παρουσίαση ενός νέου θεσμού, των Δημοτικών Κέντρων Πρόληψης και Προστασίας της Υγείας που με την καθοδήγηση του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα λειτουργήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στο Συνέδριο επισημάνθηκε η αξία της πρόληψης, καθώς και ο αποφασιστικός ρόλος που μπορεί να παίξουν οι σύγχρονοι Δήμοι στον τομέα της υγείας μέσα από την ενημέρωση των πολιτών και την εφαρμογή προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής.

Με σαφή κατεύθυνση την εφαρμογή τοπικών πολιτικών υγείας που αναπτύσσονται μέσα από το ενιαίο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας στο οποίο συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Πόρου, καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε ένα πιο σύνθετο κοινωνικό ρόλο με νέες αρμοδιότητες και μεγαλύτερες ευθύνες, καθώς αποτελεί πλέον συνείδηση για όλους μας ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία διότι μέσα από αυτήν επιμηκύνονται τα έτη και διασφαλίζεται η ποιότητα της ζωής των πολιτών μας.

Στο Συνέδριο ο Δήμος μας εκπροσωπήθηκε από τον Δ.Σ. Δημήτρη Συξέρη, ο οποίος ενημερώθηκε για τις νέες εξελίξεις και τα προγράμματα δράσης του Δικτύου.

Ο Δήμος μας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υλοποίηση και νέων προγραμμάτων που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των ηλικιακών κατηγοριών των πολιτών μας και σύντομα μέσω του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την οστεοπόρωση, για την παιδειατροφή και για την τρίτη ηλικία.
Πηγή: Δελτίο τύπου Δήμου Πόρου
Σχολιάστε